Eliška Bodišová

Eliška Bodišová Zdroj: Ondřej Košík

Jídla podle Elišky Bodišové.
Jídla podle Elišky Bodišové.
Jídla podle Elišky Bodišové.
Jídla podle Elišky Bodišové.
Jídla podle Elišky Bodišové.
6
Fotogalerie

Eliška Bodišová: Jsem ráda, že můj profil může být motivací pro ostatní

Také druhá pětice semifinalistek soutěže Restart s Dietou stojí na začátku velkého hlasování a s napětím očekává, koho vy, naši čtenáři a fanoušci zdravého životního stylu, pošlete do velkého finále. Budou se snažit přesvědčit vás, že zdravé vaření není nuda a že jde o zábavu, hru, nadšení a energii, kterou můžete s láskou servírovat na talíři. Alespoň ony to tak na svých sociálních sítích mají. Baví je vařit nejen pro sebe, ale i pro své blízké a přátele a o své recepty se rády podělí.

Patronem kategorie FOOD se stal jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Radek David. Co pro něj „RESTART“ znamená? „Restart je pro mě totální životní změna,“ prohlásil s úsměvem. Pojďme si společně ukázat, že vaření je radost, motivace, láska a zdravý život. A že si ho můžeme užít. Našim soutěžícím zatím držíme palce při hlasování a představujeme jednu z pětice finalistek.

Eliška Bodišová

IG @Fit_stepbystep

Od střední školy jsem bojovala s váhou. Tehdy jsem vážila skoro 100 kg (96 kg). Ve čtvrťáku se mi podařilo zhubnout cca 30 kg. Jenže s váhou jsem bojovala dál. Naštěstí jsem se už nikdy nedostala na to děsivé číslo. Protože jsem věděla, že to, jak jsem hubla, nebylo pro moje tělo správné, rozhodla jsem se v roce 2012 udělat si kurz výživového poradce. Postupem času jsem se těmi všemi informacemi probírala a o tři roky později jsem si za podpory nejlepší kamarádky založila Instagram – jako motivaci především sama pro sebe.

Sledovali mě ale i mí přátelé, a tak jsem věděla, že je to takový závazek. Časem se můj profil začal rozrůstat, a stal se tak motivací i pro ostatní.

Snažím se vařit z kvalitních surovin. Nepotrpím si na bio, ale mám ráda domácí věci. Především bylinky, vajíčka, zeleninu a ovoce. Snažím se dělat z klasických receptů zdravější verze. Nepoužívám klasickou bílou mouku ani cukr. Mouku volím špaldovou a cukr se snažím nahrazovat ovocem (třeba banánem), sirupy, medem, případně xilitholem. Moji sledující u mě najdou sladké i slané recepty. Každý den se jim ve stories snažím dávat tip na snídani, oběd, večeři a dezerty, svačiny.

Více se o Elišce můžete dozvědět v následujícím videu:

Video placeholde

A vy teď máte šanci podpořit tu, která je vám nejvíce sympatická, svým hlasováním. Tři s největším počtem hlasů pošlete do finále, ve kterém půjde o titul Restart roku.

Hlasovat pro svoji favoritku můžete od 24. 3. do 10. 4. zde. A kdo jsou další semifinalistky v kategorii FOOD?