Recepty Moniky Menky: Sladké bezlepkové bulky a mrkvové smoothie
Monika Menky je jednou z pěti semifinalistek, která se uchází o vaši přízeň v kategorii FOOD Restartu 2019.
Sladké přirozeně bezlepkové bulky
Ingredience na 4 menší bulky:
Těsto:
* 1 kelímek kakaový hrudkovitý tvaroh Meggle (180 g)
* 1 vejce
* 160 g mletých bezlepkových vloček
* 2 PL sladila (med)
* 1/2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva (nemusí být!)
* čokoláda/ořechy na ozdobu
Postup:
Do mísy vyklepneme vajíčko, tvaroh a jemně namleté bezlepkové vločky (s
bzl. práškem do pečiva). Směs dosladíme dle chuti a rukou vypracujeme
vláčné těsto.
Rukou nebo lžící si vytvoříme 4 části, ze kterých v dlani vytvoříme
bochánky. Hotové bochánky posypeme čokoládou/ořechy a dáme na plech
vyložený pečicím papírem.
Pečeme cca 15–20 minut do zlatova při 180 stupních.
www.celiaxmoni.cz, www.facebook.com/celiaxmoni
Instagram: @celiaxmoni
Mrkvové smoothie
Ingredience:
2 velké vařené mrkve
1/2 hrnku řeckého jogurtu
1/2 hrnku mandlového/kokosového mléka
1 PL mandlí
1 PL ořechového másla (já použila mandlovo-kokosové)
1 PL kokosových zlomků
sladidlo dle chuti (med, javorový sirup)
Postup:
Všechny ingredience (kromě sladidla) vložíme do blenderu a vytvoříme
nápoj smoothie.
Ochutnáme. Bude-li nápoj málo sladký, dochutíme dle potřeby.
Zdobíme nasekanými mandlemi.

