Recepty Moniky Menky: Sladké bezlepkové bulky a mrkvové smoothie

8. března 2019
• Foto: Ondřej Košík

Monika Menky je jednou z pěti semifinalistek, která se uchází o vaši přízeň v kategorii FOOD Restartu 2019.

Sladké přirozeně bezlepkové bulky

Ingredience na 4 menší bulky: 

Těsto:

* 1 kelímek kakaový hrudkovitý tvaroh Meggle (180 g)

* 1 vejce

* 160 g mletých bezlepkových vloček

* 2 PL sladila (med)

* 1/2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva (nemusí být!)

* čokoláda/ořechy na ozdobu

Postup:

Do mísy vyklepneme vajíčko, tvaroh a jemně namleté bezlepkové vločky (s

bzl. práškem do pečiva). Směs dosladíme dle chuti a rukou vypracujeme

vláčné těsto.

Rukou nebo lžící si vytvoříme 4 části, ze kterých v dlani vytvoříme

bochánky. Hotové bochánky posypeme čokoládou/ořechy a dáme na plech

vyložený pečicím papírem.

Pečeme cca 1520 minut do zlatova při 180 stupních.

www.celiaxmoni.cz, www.facebook.com/celiaxmoni

Instagram: @celiaxmoni

Mrkvové smoothie

Ingredience:

2 velké vařené mrkve

1/2 hrnku řeckého jogurtu

1/2 hrnku mandlového/kokosového mléka

1 PL mandlí

1 PL ořechového másla (já použila mandlovo-kokosové)

1 PL kokosových zlomků

sladidlo dle chuti (med, javorový sirup)

Postup:

Všechny ingredience (kromě sladidla) vložíme do blenderu a vytvoříme

nápoj smoothie.

Ochutnáme. Bude-li nápoj málo sladký, dochutíme dle potřeby.

Zdobíme nasekanými mandlemi.

Autor: redakce Dieta

Monika Menky

Jdi na homepageZpět na začátek

Horoskopy