Recepty Dominiky Jojkové: Kuřecí maso sous vide a smoothie se skořicí
Dominika Jojková je jednou ze semifinalistek, která se uchází o vaši přízeň v kategorii FOOD Restartu 2019.
Smoothie
2 porce
Ingredience
1 banán
1/2 avokáda
2 lžíce burákového másla
1 lžička skořice
5 jahod
1 hrst borůvek
proteinové mléko

www.bezcukrarna.com, www.facebook.com/bezcukrarnablog
Maso sous vide
2x kuřecí prso
2 stroužky česneku
2 plátky bio citronu
4 snítky tymiánu
1 lžička másla
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
bylinkové máslo
Postup
Maso si nejprve omyjete a očistíte. Takto připravené maso pak osolíte, opepříte a vložíte do vakuovacího pytlíčku. Do pytlíčku pak vložíte plátky citronu, 2 snítky tymiánu, česnek, který lehce rozmáčknete, máslo a olivový olej. Vše spolu zavakuujete a vaříte na 65 stupňů cca 45–60 minut. Takto uvařené maso vyndáte ze sáčku, osušíte papírovou utěrkou a na předehřáté pánvi lehce osmažíte na bylinkovém másle s čerstvým tymiánem tak, aby vám vznikla zlatavá kůrka.

Zálivka na salát
3 lžíce olivového nebo řepkového oleje
2 lžíce balsamica
1/2 lžíce medu
1 lžíce dijonské hořčice bez cukru
1–2 stroužky česneku (podle chuti)
sůl a pepř
hlávkový salát, polníček, baby špenát
Všechny ingredience dáme do vyšší misky a vyšleháme metličkou. Poté stačí zálivku zamíchat do salátu. Salátové listy by měly být v zálivce lehce obalené.
