Recepty Dominiky Jojkové: Kuřecí maso sous vide a smoothie se skořicí | Ženy.cz
 

Recepty Dominiky Jojkové: Kuřecí maso sous vide a smoothie se skořicí

8. března 2019
Dominika Jojková • Foto: Ondřej Košík

Dominika Jojková je jednou ze semifinalistek, která se uchází o vaši přízeň v kategorii FOOD Restartu 2019.

Smoothie

2 porce

Ingredience

1 banán

1/2 avokáda

2 lžíce burákového másla

1 lžička skořice

5 jahod

1 hrst borůvek

proteinové mléko

Autor: redakce Dieta

 

www.bezcukrarna.com, www.facebook.com/bezcukrarnablog

@bezcukrarna

Maso sous vide

2x kuřecí prso

2 stroužky česneku

2 plátky bio citronu

4 snítky tymiánu

1 lžička másla

1 lžíce olivového oleje

sůl a pepř

bylinkové máslo

Postup

Maso si nejprve omyjete a očistíte. Takto připravené maso pak osolíte, opepříte a vložíte do vakuovacího pytlíčku. Do pytlíčku pak vložíte plátky citronu, 2 snítky tymiánu, česnek, který lehce rozmáčknete, máslo a olivový olej. Vše spolu zavakuujete a vaříte na 65 stupňů cca 4560 minut. Takto uvařené maso vyndáte ze sáčku, osušíte papírovou utěrkou a na předehřáté pánvi lehce osmažíte na bylinkovém másle s čerstvým tymiánem tak, aby vám vznikla zlatavá kůrka.

Autor: Ondřej Košík

Zálivka na salát

3 lžíce olivového nebo řepkového oleje

2 lžíce balsamica

1/2 lžíce medu

1 lžíce dijonské hořčice bez cukru

12 stroužky česneku (podle chuti)

sůl a pepř

hlávkový salát, polníček, baby špenát

Všechny ingredience dáme do vyšší misky a vyšleháme metličkou. Poté stačí zálivku zamíchat do salátu. Salátové listy by měly být v zálivce lehce obalené.

Dominika Jojková VIDEO David Hanuš

Jdi na homepageZpět na začátek

Horoskopy