...

... Zdroj: Redakce Dieta

Kamila Ščuriková: Pochopila jsem, že pokud nezměním způsob svého života, tak umřu

"S nadváhou jsem měla problémy snad už od narození a různé diety se staly nedílnou součástí mého života. Když mi bylo osmnáct, život mi do cesty přivedl mého bývalého přítele, který mi každou minutu dával najevo, že jsem pro něj ta nejkrásnější. Svou váhu jsem přestala řešit a roky plynuly," popisuje svůj příběh jedna ze semifinalistek kategorie Proměna Kamila Ščuriková.

Na začátku března 2016 jsem jeden večer seděla u televize a najednou v sobě cítila, že se něco změnilo. Věděla jsem, že pokud nezměním způsob svého života, tak umřu. Poprvé nebyl hlavní motiv zhubnout, ale zachránit se a být zdravá. Díky tomu, že mi šlo o něco většího než mít méně kilogramů, jsem šla na všechno pozvolna a svoje stravovací návyky měnila postupně. Svoji cestu jsem začala na váze okolo 137 kg a za necelé tři roky jsem zhubla 57 kg. I když mám před sebou ještě pořádný kus práce, tak si mnohem víc věřím, mám se víc ráda, nebojím se tolik lidí, dokážu se spolehnout sama na sebe a celkově mám v sobě stále ten zápal být lepší.

Video placeholde

@k.a.m.i.l.l.l.a

1. Co pro vás bylo v průběhu vaší proměny nejtěžší?

Přenastavení mysli, protože jsem svůj život změnila opravdu od základu, kompletně celý.

2. Čím můžete inspirovat ostatní?

Celým svým příběhem. Ale hlavně asi tím, že se mi podařilo zhubnout tolik kilogramů docela nenásilnou cestou. Nikdy jsem neměla pocit, že se nějak omezuju, že se musím hlídat, nebo že dělám něco, co mi není přirozené.

3. Jaké máte další plány?

Chtěla bych se víc věnovat sportu, dát tělo do pořádku a být zdravější. Ještě mám asi 8 kilo, které bych chtěla zhubnout. Ale nepotřebuju to hned, klidně třeba v rámci pár let. A chci pokračovat v práci na sobě zevnitř.

Jak hlasovat?

Pokud chcete některou z našich soutěžících podpořit a hlasovat pro ni, pak můžete od 23. dubna na stránce www.restartsdietou.cz. Hlasování bude ukončeno 12. května ve 12:00. Následně budou všechny hlasy sečteny a tři soutěžící s největším počtem hlasů postoupí do velkého finále, které se uskuteční 6. června. Jména všech postupujících najdete opět na stránce www.restartsdietou.cz a všech devět finalistek vám také představíme v červnové Dietě.

Pro koho můžete ještě hlasovat?