Avokádová polévka
4 porce
Příprava: 20 minut
Suroviny: 1 ½ salátové okurky, 2 ½ zralého avokáda, 1 stroužek česneku, 1 lžička mletého koriandru, šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu, 200 ml bílého jogurtu, 300 ml vody, sůl a pepř
Vložka: ½ zralého avokáda, ½ okurky, 1 velké rajče, 1 lžička drceného chilli, 1 lžíce černého sezamu, olivový olej
Postup:
1. Okurku oloupejte, rozpulte a lžící vyškrábněte semínka. Dužinu pokrájejte nahrubo a nasypte do mixéru. Přidejte oloupané avokádo zbavené pecky, oloupaný česnek, koriandr, šťávu a kůru z citronu a jogurt. Mixujte a postupně přilévejte vodu. Polévku podle chuti osolte a opepřete a uchovejte v chladu.
2. Připravte vložku do polévky. Avokádo nakrájejte na drobné kostičky. Okurku a rajče oloupejte a zbavte semínek, nakrájejte rovněž nadrobno a promíchejte s avokádem, chilli a sezamem. Do každé porce polévky přidejte část vložky a zastříkněte olivovým olejem.
Další skvělé recepty (nejen ze zelené zeleniny) najdete v aktuálním březnovém čísle magazínu F.O.O.D.
Nestíháte jít do trafiky? Kupte si e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz
