Zdravá a rychlá večeře: Vyzkoušejte lososa s hráškem!
Zpříjemněte si mrazivé večery jídlem, které nedá skoro žádnou práci, ale zahřeje tělo i duši.
LOSOS S HRÁŠKEM
4 porce
Příprava: 20 minut
Suroviny: 500 g mraženého hrášku, 3 jarní cibulky, 2 hrsti petrželové natě, 1–2 lžíce citronové šťávy, olivový olej, 700 g filetu lososa s kůží, sůl a pepř, citron k podávání
Postup:
1. Mražený hrášek nechte povolit, asi minutu ho povařte ve vroucí vodě, sceďte, promíchejte s nasekanými jarními cibulkami, petrželovou natí, citronovou šťávou a 1–2 lžícemi olivového oleje. Dochuťte solí a pepřem.
2. Filet lososa rozdělte na porce asi 2 cm široké, potřete je olejem a naskládejte na rozpálenou pánev kůží dolů. Opékejte asi 2 minuty, porce ryby otočte, pečte další dvě minuty a pak asi minutu z každé strany. Losos by měl uvnitř zůstat lehce nedopečený. Hotovou rybu ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s hráškem a na dochucení můžete přidat kousky citronu.
Tip: K hrášku i lososu se skvěle hodí růžový pepř, má výraznou chuť, postačí pár kuliček.