Žádná nudná klasika! Jak si udělat knedlík s vajíčkem trochu jinak?
Knedlík s vajíčkem je jídlo, které mnozí považují za zcela nudné a obyčejné. Jenže i takový pokrm se dá udělat na vyšší úrovni. Stačí se podívat na tipy od kuchařky a foodbloggerky Koko.
Ingredience:
houskový knedlík, 2 lžičky sádla, jarní cibulka, 2 vejce, trocha smetany či mléka, sladká nebo uzená paprika, sůl, pepř, kyselá okurka na ozdobu
Postup:
1. Knedlíky nechejte napařit, klasicky, jako když je chcete ohřát. Vypadá to jako zbytečný krok, ale věřte, není!
2. Ve woku rozehřejte sádlo a přidejte knedlíky nakrájené na kostičky.
3. Mezitím si připravte vajíčka, která osolíte, opepříte, a není na škodu přidat i trochu mleté papriky, zakápněte smetanou a promíchejte.
4. V pánvi posuňte knedlíky na stranu, přidejte sádlo, na kterém osmažte cibulku. Poté vše promíchejte dohoromady, snižte výkon plotýnky zhruba na třetinu výkonu a přilijte vajíčka, míchejte a nikdy nenechte vajíčka vypražit do sucha.
5. Servírujte posypané petrželkou nebo jarní cibulkou a nezapomeňte na kyselou okurku.
Hotovo!