Víkendová snídaně podle Karolíny Four: Vafle z celozrnné mouky s malinami a pekany
Ulevit tělu a dopřát si lehká jídla, která mají dostatek energie a živin – takové by mělo být předvelikonoční postní období. Když zkusíte menu podle foodblogerky a výživové specialistky Karolíny Fourové, užijete si spoustu chutí a nudit se v kuchyni rozhodně nebudete.
VAFLE Z CELOZRNNÉ MOUKY S MALINAMI A PEKANOVÝMI OŘECHY
4 porce
Příprava: 45 minut
Suroviny:
4 vejce
5 lžic třtinového cukru
80 g rozpuštěného másla
1 l podmáslí
300 g hladké mouky
200 g celozrnné mouky
2 lžičky prášku do pečiva
100 g malin
100 g nasekaných pekanových ořechů
Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo a podmáslí.
Ve vedlejší míse smícháme mouku s práškem do pečiva a opatrně prosijeme do podmáslové směsi. Na závěr vmícháme maliny a nasekané pekanové ořechy a před pečením necháme těsto asi 5 minut odstát.
Vaflovač lehce vymažte máslem a upečte vafle. Podávejte je s malinami, ořechy a javorovým sirupem, trochou cukru a tymiánu.
Tip: Pokud nemáte vaflovač, těsto nalijte na lívanečník.