...

... Zdroj: iStock.com

...
...
...
...
...
6
Fotogalerie

Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze i pohoda

Advent a Vánoce jsou spojené s konkrétními energiemi času a umění feng-šuej využívá právě energii prostoru a času, takže spolu souvisejí víc, než by se mohlo zdát. Jak tedy připravit Vánoce tak, aby nám všem bylo dobře? Zeptali jsme se odborníka na feng-šuej Jiřího Černáka, který říká, že Vánoce jsou silná tradice upevňující vztahy a především rodinu. 

1. Pocit tepla a sladká vůně

Chcete-li mít Vánoce skutečně pohodové, měl by z nich vyzařovat pocit tepla. Všechny dekorace by měly být v teplých barvách, ideálně červené, zlaté a oranžové. Stejně tak by měl váš domov vonět sladce. Měla by u vás vonět skořice, purpura, pomerančová kůra nebo vanilka. Už staří Číňané věděli, že základní vůní domova je mírně nasládlá s příchutí něčeho teplého, třeba svařeného vína.

...
... | Zdroj: iStock.com

Pokračování 2 / 6

2. Stromeček patří do levé části bytu

Stromeček k Vánocům patří, a jestli chcete, aby byly vaše svátky opravdu hojné, postavte ho do oblasti hojnosti, což je levý vzdálený roh od vstupu do místnosti. Měl by být taky štědře ozdobený, hlavně červenými a zlatými ozdobami. Vyhněte se raději modré nebo stříbrné barvě, působí chladně a zastavily by tok hojnosti.

...
... | Zdroj: iStock.com

Pokračování 3 / 6

3. Pořádek a pozitivní předsíň

I když se říká, že předvánoční úklid je nesmysl, kterým se jen stresujeme, podle feng-šuej je ale dobré přece jen uklidit. Nepořádek totiž blokuje tok energie. Samozřejmě to nemusíte přehánět, ale zaměřte se na nejdůležitější místa podle feng-šuej: předsíň, kuchyň, jídelnu a ložnici. Tady totiž nabíráme novou energii do nového dne. „Jsou to místnosti, kde získáváme novou energii, které jsou zdrojem naší síly,“ říká Jiří Černák.

...
... | Zdroj: iStock.com

Pokračování 4 / 6

4. Pocit hojnosti a bohatství

Základem Vánoc by měl být pocit bohatství, ne nadarmo se říká Štědrému dni štědrý. Začít můžete už u vchodových dveří, na které zavěste kruh. Ten symbolizuje tvar peněz. Pokud jde o vnitřní bohatství, rozložte po bytě různé misky a naplňte je ovocem, ořechy a podobně. Misky nesmí být prázdné, takže je poctivě doplňujte. Tím vším přispějte k pocitu hojnosti. Ořechy navíc symbolizují vnitřní naplnění a udržují rodinu pohromadě.

...
... | Zdroj: iStock.com

Pokračování 5 / 6

5. Svíčky a prostírání

Nezapomeňte na svíčky, na stole by měl být svícen s pěti svíčkami. Číslo pět je střed,a když jsme ve středu, všechno je tak, jak by mělo být. Pokud žijete single a toužíte po partnerovi, zapalte jen dvě svíčky – věci v páru znamenají, že máte šanci na vztah ve dvou. Pokud máte kulatý stůl (nebesa), dejte na něj prostírání ve tvaru čtverce (země), abyste propojili nebesa se zemí. K dobrému trávení přispějete žlutým ubrusem, prostírání by pak mělo být červené.

...
... | Zdroj: iStock.com

Pokračování 6 / 6

6. Slavnostní oblečení

Sluší se, abyste k štědrovečerní večeři usedli slavnostně oblečení, v něčem, v čem se budete cítit pohodlně a fajn. I čisté oblečení umožňuje příchod něčeho nového. A ještě jedna rada, oblečení by mělo být volné, aby mohla energie proudit harmonicky vaším tělem.

Co vás čeká v roce 2020? Horoskop podle Martiny Boháčové čtěte zde.