Nejlepší lék na předvánoční stres je domácí vaječňák! Jedná se o velmi nenáročný recept, ať už na množství ingrediencí, tak i na samotnou přípravu. Největší vliv na chuť výsledného nápoje proto bude mít rum, který se rozhodnete použít. Není potřeba plýtvat drahými speciálními rumy, ale pokud si za použitý alkohol trošku připlatíte, rozdíl stoprocentně poznáte. Zajímavou chuť domácímu vaječňáku dodá i panák brandy.
Suroviny: 3 žloutky, 100 ml rumu, 8 g vanilkového cukru, 1 plechovka kondenzovaného mléka a 1 plechovka Salka
Postup:
1. Žloutky přelijeme do mísy, přisypeme vanilkový cukr a ušleháme do pěny. Bude to trvat asi 3 minuty.
2. Do našlehané žloutkové pěny přilijeme kondenzované mléko a opět asi 3 minuty šleháme.
3. Nakonec zašleháme rum. Máme-li rádi vaječňák sladší, můžeme přidat i Salko.
4. Hotový nápoj přelijeme do láhve a uložíme do lednice.
Chcete se podívat, jak připravuje vaječný likér foodblogerka Mona? Podívejte se na video v úvodu článku a naučte se vaječňák, kterým si získáte každou návštěvu.