Vaječný likér: Skvělý recept na sladkou vánoční klasiku!

Zahřeje a jako na jedné z mála sladkostí na něm děti nezapracují dřív, než se otočíte. Pokud jste vaječný likér každý rok kupovali, pusťte se letos do toho domácího. Naučte se vaječný likér podle našeho video návodu. Chutná tak neodolatelně, že se budete muset držet, aby se Štědrého večera v lednici vůbec dočkal.

Nejlepší lék na předvánoční stres je domácí vaječňák! Jedná se o velmi nenáročný recept, ať už na množství ingrediencí, tak i na samotnou přípravu. Největší vliv na chuť výsledného nápoje proto bude mít rum, který se rozhodnete použít. Není potřeba plýtvat drahými speciálními rumy, ale pokud si za použitý alkohol trošku připlatíte, rozdíl stoprocentně poznáte. Zajímavou chuť domácímu vaječňáku dodá i panák brandy.

Suroviny: 3 žloutky, 100 ml rumu, 8 g vanilkového cukru, 1 plechovka kondenzovaného mléka a 1 plechovka Salka

Postup:

1. Žloutky přelijeme do mísy, přisypeme vanilkový cukr a ušleháme do pěny. Bude to trvat asi 3 minuty.

2. Do našlehané žloutkové pěny přilijeme kondenzované mléko a opět asi 3 minuty šleháme.

3. Nakonec zašleháme rum. Máme-li rádi vaječňák sladší, můžeme přidat i Salko.

4. Hotový nápoj přelijeme do láhve a uložíme do lednice.

Chcete se podívat, jak připravuje vaječný likér foodblogerka Mona? Podívejte se na video v úvodu článku a naučte se vaječňák, kterým si získáte každou návštěvu.