Ideální podzimní zahřátí: Uvařte si polévku z pečených kaštanů podle Romana Pauluse
Neodoláte chuti pečených kaštanů? Zkuste si je dopřát jinak než v kornoutu z pouličního stánku. Uvařit si z nich můžete skvělou nádivku nebo také lahodnou polévku podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Tahle podzimní gastronálož vás pořádně zahřeje.
Suroviny:
200 g pečených a oloupaných kaštanů, malá cibulka nebo šalotka, 50 g másla, 50 g řapíkatého celeru, 1 l kuřecího vývaru, 2 plátky čerstvého zázvoru, 50 ml ušlehané smetany, sůl, pepř, mletý zázvor na dochucení
Postup:
Máslo necháme rozpustit v menším kastrůlku. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, případně šalotku, a orestujeme ji dosklovata. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, čerstvý zázvor a oloupané pečené kaštany.
Vše společně ještě jednou lehounce orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Směs necháme provařit přibližně 35 minut. Poté ji rozmixujeme ručním mixérem a propasírujeme přes jemný cedník.
Polévku ochutíme, zjemníme ušlehanou šlehačkou a ihned podáváme. Na ozdobení je možné použít tenké plátky uzených kachních prsou.