Krémová polévka z pečených kaštanů
Máslo necháme rozpustit v menším kastrůlku. Přidáme na jemno nakrájenou cibulku, případně šalotku, a orestujeme ji do sklovata. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, čerstvý zázvor a oloupané pečené kaštany.
Vše společně ještě jednou lehounce orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Směs necháme provařit přibližně 35 minut. Poté ji rozmixujeme ručním mixérem a propasírujeme přes jemný cedník.
Polévku ochutíme a zjemníme ušlehanou šlehačkou a ihned podáváme. Na ozdobení je možné použít tenké plátky uzených kachních prsou.
Suroviny:
200 g pečených a oloupaných kaštanů, malá cibulka, nebo šalotka, 50 g másla, 50 g řapíkatého celeru, 1l kuřecího vývaru, 2 plátky čerstvého zázvoru, 50 ml Ušlehané smetany, sůl, pepř, mletý zázvor na dochucení

Polévka z pečených kaštanů