...

... Zdroj: BPŽ/archiv

Test osobnosti: Spočítejte koně, které vidíte na obrázku. Výsledek odhalí vaši povahu!

Vaše oči a jak vnímáte svět o vás můžou mnohé prozradit. Vaše perspektiva může říci lecco o vaší osobnosti. Tento malý úkol vám prozradí i hluboko pohřbené aspekty vaší povahy podle způsobu, jakým vidíte následující obrázek.

Jaká jsou pravidla hry?

Stačí se na vteřinu nebo dvě podívat na obrázek koní a pokusit se spočítat ty, které vidíte. Počet koní, které jste během této krátké chvíle zaznamenali, vypovídá o vaší osobnosti následující charakteristiku.

...
... | Zdroj: BPŽ/archiv

1 kůň:

Napočítali jste jen jednoho koně? Pak jste člověk, který má oči připravené na to, aby viděly vše v širších souvislostech. Vidíte věci jako celek a máte velmi širokou představu o věcech kolem vás. Někdy se rozhodujete unáhleně a nad věcmi moc nepřemýšlíte ani je nehodnotíte. Díky těmto vlastnostem se vám daří skvěle zvládat všechny aktivity, které podnikáte, protože jste díky tomu schopní vše „vypočítat“ před ostatními. Vidíte konečný obraz čehokoli ještě předtím, než si někdo jiný vezme tužku do ruky. Navzdory tomu, že máte všechny tyto úžasné vlastnosti, stále ještě nejste dokonalí, takže nepřestávejte na sobě pracovat. Můžete přinést změnu. Nedovolte, aby se vaše vlastnosti rozvíjely bezmyšlenkovitě.

Mezi 5−10:

Máte v sobě náznaky perfekcionismu. Vy jste osoba, která nebere věci na lehkou váhu a ráda přikládá důležitost věcem, které si to zaslouží. Váš způsob rozhodování je většinou racionální a rozumný. Navzdory tomu, že jste rozumnou osobou, někdy velmi riskujete a zbytečně hazardujete. Ale to vám nebrání dosáhnout vašich cílů. Nemáte systematický způsob práce, což může způsobovat problémy. Jste jako rtuť a neustále tedy v pohybu. Nikdy se nezastavíte. Někdy běžíte, jindy se plazíte, ale nikdy nepřestanete. Jste pořád na cestě vpřed. Je těžké pro vás akceptovat, že byste někdy měli zvolnit. I když se vám nedaří, vám to nevadí – jste někdo, koho nezastaví ani selhání.

11 nebo více:

Vy patříte k perfekcionistům a jste extrémně bystrý člověk. Všimnete si věcí, které ostatní nevidí ani omylem. Máte velmi zodpovědnou povahu, proto si nenecháte ujít ani ty nejmenší drobnosti. To je taky důvod, proč s vámi lidé rádi pracují. Vědí, že je nezklamete. Ovšem jako perfekcionista máte i své chyby. Často zůstanete vězet v situaci, kdy si nejste jistí, zda máte pokračovat, nebo raději skončit. Domníváte se, že všechno je možné udělat lépe, a proto s konečnými výsledky nejste opravdu nikdy spokojeni. Vždycky máte na rtech „trochu víc“ nebo „trochu líp“. Měli byste trošku relaxovat, třeba jógou nebo jiným uklidňujícím cvičením, protože většinu času moc přemýšlíte. Uvolněte se a obklopte se lidmi, kteří vás trošku usměrní.