Táňa Pauhofová

Táňa Pauhofová Zdroj: Zuzana Panská

Táňa Pauhofová: V módě mám ráda nápaditý minimalismus

V rámci filmových natáčení na sobě měla téměř cokoliv od latexových oblečků až po bizarní kostýmy. Možná právě z toho důvodu si herečka Táňa Pauhofová v soukromí na módní výstřelky nepotrpí a drží se především maximální kvality a osobitosti.

„Můj šatník je pestrý tak, aby odpovídal různým částem mé osobnosti. Každé ráno se totiž budí jiné mé já a podle toho se pak i obléknu,“ směje se Táňa. Na sobě má obyčejné tričko a džíny, přesto vypadá dokonale žensky. „V oblečení se chci cítit v první řadě příjemně, pohodlně a přirozeně. Co se stylu týče, nejvíc inklinuji k nápaditému minimalismu, v němž nechybí prvky rafinované ženskosti. Prvoplánová ordinérnost a zbytečně velké výstřihy mi nejsou vlastní,“ vysvětluje. Podobné „embargo“ se týká podpatků, kterých si Táňa dostatečně užije při své práci.

Dalo by se říct, že mojí nejoblíbenější uniformou jsou džíny, triko a kabát.

„Ano říkám také skvěle ušitým koženým bundám, kašmírovým svetrům a lněným tričkům. Miluji kvalitní materiály, které dlouho vydrží, pokud se o ně člověk dobře stará. Kvalita u mě prostě jednoznačně vítězí nad kvantitou,“ zdůrazňuje.

Rafinovaná, nápaditá a ženská

Není tak asi divu, že slavná herečka rozhodně nepatří k lidem, jejichž skříně by praskaly ve švech. Věci, které už nenosí, navíc uvědoměle posílá dál, aby mohly žít dalším životem. Podobně uvolněný postoj má i k případným módním „faux pas“. Ta totiž ze zásady neřeší, občas dokonce ráda cíleně boří zažité standardy. „Klidně si vezmu k šatům tenisky, když na to mám náladu. Móda je pro mě zkrátka jedním ze způsobů sebevyjádření, jejím prostřednictvím svému okolí ráda sděluji to, jak se daný den cítím,“ vysvětluje herečka, která ráda nakupuje především ve Vídni a v Praze.

Táňa Pauhofová
Táňa Pauhofová | Zdroj: Zuzana Panská

Nadčasovým designem ji okouzlily butiky Icône a Space, z módních návrhářů se jí líbí tvorba Zuzany Kubíčkové. „Zuzka se k módě staví přesně tím způsobem, jaký mám ráda – její tvorba je rafinovaná, nápaditá, ženská, s důrazem na kvalitní látky a působivé detaily...“

Video placeholde

K Tániným dalším favoritům patří také Marcel Holubec, Martin Hrča, Jakub Polanka, Ivana Mentlová, Jana Gavalcová, ze světových návrhářů je nadšená tvorbou Victorie Beckham a Ricka Owense. „Móda mě baví, ale nejsem jejím otrokem. Sezonní trendy proto příliš nesleduji a určitě nepatřím k lidem, kteří si na sebe vezmou něco jen proto, že se to zrovna nosí,“ uzavírá.

Článek připravil časopis OK!Magazine.