Štědrovečerní večeře: Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě!
Co takhle zkusit letos kapra trochu jinak? Třeba obaleného v citronovo-mandlové krustě podle našeho receptu!
Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě
Suroviny: nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 4 ks kapřích filet à 150 g, 3 plátky toastového chleba, 1 stroužek česneku, 1 hrst hladkolisté petrželky, 50 g mandlových lupínků
Postup:
1. V misce prošlehejte citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Filety naskládejte kůží dolů do mísy a zalijte připravenou marinádou. Přes noc nechte marinovat v ledničce.
2. Toastový chléb nasucho opečte a rozmixujte s nasekaným česnekem a petrželkou. Promíchejte s citronovou kůrou, mandlemi, osolte a opepřete.
3. Troubu rozehřejte na 180 °C. Namarinované kapří filety naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, na každý navršte mandlovou drobenku a lehce přimáčkněte. Pečte 20 minut. Podávejte s bramborovým salátem. Děti ocení spíše bramborovou kaši.