Vánoční cukroví: Vyzkoušejte linecká srdíčka bez lepku!
Co takhle letos vyzkoušet tradiční cukroví v netradičním pojetí? Na lineckých srdíčkách bez lepku si pochutnají opravdu všichni!
Suroviny: 400 g bezlepkové směsi Jizerka + na podsypání, 210 g másla, 140 g moučkového cukru, 1 ks vejce, 1 ks vanilkového lusku, rybízová marmeláda – nejlépe domácí, vanilkový moučkový cukr na obalování
Kromě inovací v tradičních receptech vyzkoušejte i cukroví s chilli nebo jedlým kaštanem!
Postup:
1. Troubu předehřejte na 210 °C, asi 3 velké plechy vyložte pečicím papírem. Na vál prosejte mouku. Udělejte do ní důlek a do něj vložte máslo, cukr a vejce. Vanilkový lusk rozkrojte a semínka seškrábněte k ingrediencím.
2. Nejprve krouživými pohyby příborovým nožem promíchejte vejce s máslem, postupně zapracovávejte mouku. Ve chvíli, kdy se těsto přestává lepit, nůž odložte a rukama je zpracujte dohladka. Můžete použít i robot. Na pomoučněný vál dejte vždy kousek těsta, který i na povrchu posypte moukou, opatrně jej vyválejte asi na 2–3 mm silný plát a vykrajujte srdíčka. Upečte do světle hnědé barvy, asi 10 minut, a nechte vychladnout.
3. Srdíčka slepte marmeládou a obalte v domácím vanilkovém cukru.
Tip: Bezlepkové linecké cukroví nemusíte nechat uležet, je výborné hned po slepení.