.

. Zdroj: Eppi

Snubní prsten jako investice?

Svatební den by měl být naprosto dokonalý, přesně takový, jaký jsme si ho naplánovali a vysnili. Realita se sice občas liší, protože se může stát tisíc věcí, to nejdůležitější ale zůstává. Vy dva a vaše láska, kterou stvrdíte výměnou snubních prstýnků.

Snubní prstýnky vás budou zdobit po celý život

Výběr snubních prstýnků je důležitou součástí svatebních příprav. S výběrem je třeba začít s dostatečným předstihem, prstýnky vám budou vyrábět na míru. U obou partnerů mohou být stejné, stejně tak se mohou lišit. Zatímco pánský prstýnek je bez kamínků, ten dámský může nějaký kamínek klidně zdobit.

Kolik by takový snubní prsten měl stát?

Snubní prsten má pro ženicha i nevěstu svůj význam, po zbytek života bude zdobit jejich ruce. U mužů to sice často neplatí, protože nejsou na žádnou ozdobu na ruce zvyklí, přesto se najde mnoho těch, kteří snubní prstýnek pyšně nosí.

Prstýnek má tvar kruhu, který symbolizuje nekonečno, nemá začátek ani konec. Stejně jako vaše vzájemná láska. Cena prstýnků se pohybuje v poměrně širokém rozmezí a odvíjí se od použitých materiálů, velikosti a zdobení.

To, jaké prstýnky si vyberete, záleží na vás a vašich finančních možnostech, můžete je brát i jako investici. Když si ho dobře vyberete, bude na vaší ruce zářit dlouhé roky.

Jak vybrat snubní prsteny?

Až budete stát před oltářem, žena v krásných svatebních šatech, ve kterých se cítí výjimečně, muž ve fraku, a vyměníte si snubní prstýnky, stvrdíte tím svou vzájemnou lásku. Jak takové prstýnky vybrat?

- Nejprve si spolu s partnerem sedněte a popovídejte si o svých představách a o tom, co od snubních prstenů očekáváte. Tím zredukujete počet prstenů, ze kterých pak budete vybírat.

- Ujasněte si, zda pro vás je prstýnek jen něco, co stvrdilo vaši lásku, nebo hledáte i nějaký ten hlubší význam? Stejné hladké obroučky vypovídají o partnerské jednotě, design proplétajících se kroužků zase vyjadřuje, že žena proplétá svůj život s partnerem. Vygravírované nápisy uvnitř jsou připomínkou toho jedinečného okamžiku, který se týkal jen vás dvou.

- Lesklý nebo broušený povrch? Prstýnek se vám musí líbit, přeci jen ho nebudete oblékat jen při zvláštních příležitostech, budete ho nosit každý den. Lesklé provedení patří k nejčastějším, časem na něm ale budou vidět šrámy a opotřebení. Broušený povrch je na první pohled matný a svým způsobem zajímavý.

- Každý prsten má jiný profil, od něj se odvíjí to, jak se vám bude nosit. Vyberete si komfortní, půlkulatý nebo plochý?

- A co materiál? Jeho výběr je skoro nejdůležitějším parametrem, protože se od něj odvíjí vlastnosti prstenu, nároky na údržbu a skladování, ale i možnost kombinace s dalšími šperky, a dokonce i oblečením. Nejoblíbenější je žluté zlato, následuje bílé zlato, platina i okouzlující růžové zlato.

- S kamínky, nebo bez? Muži mívají hladké provedení, ženy často dají přednost prstenu s kamínky, který je elegantní a leskne se. Kdo ale vyznává minimalismus, pro toho kamínky nejsou tím pravým.