Dávejte si pozor na detaily.

Dávejte si pozor na detaily. Zdroj: ©blogspot

.
Materiál je zásadní.
I malý detail prozradí fake.
Balení je také luxusní a nikdy za něj nepřiplácíte.
Zjistěte si zvláštní charakteristiky dané značky.
9
Fotogalerie

Sedm tipů, jak poznáte fake od designové kabelky

Chcete ji tak dlouho, šetříte peníze a jste připravena si ji koupit. Svou vysněnou kabelku od Chanelu, Louise Vuittona či od jiné luxusní značky. Stojí nemalé peníze a za ty vy chcete kvalitu. Tak vybírejte pozorně, ať si domů nepřinesete fake, který se do měsíce ošoupe.

Než si kabelku koupíte, chvíli přemýšlejte o místech, kde ji prodávají. Protože jsou kabelky tak krásné a žádoucí, vzniká velké množství padělků. Přistupujte ke koupi kabelky stejně jako muž ke koupi nového auta. Všímejte si detailů a o své vysněné kabelce si zjistěte vše. Pak koupíte dobře.

S malým průvodcem, který vznikl za pomoci Bright Side, se naučíte odlišit fake od designového kousku. Pojďte vše nastudovat.

Pokračování 2 / 8

1. Pozor na detaily

Dávejte si pozor na detaily.
Dávejte si pozor na detaily. | Zdroj: ©blogspot

Každá položka, kterou produkuje jakákoli světově proslulá značka, je velmi pečlivě kontrolována, než je vypuštěna do prodeje. Kontroly jsou přísné. Všechny stehy by měly být dokonale rovnoměrné a nemělo by docházet k uvolňování nití nebo k jiným nedokonalostem. Všechny originální kabelky jsou ručně vyráběné, takže pokud se vás prodejci pokusí přesvědčit, že je to jen výrobní vada, neposlouchejte je. Pro jedinečné designové kabelky neexistuje výrobní vada.

I malý detail prozradí fake.
I malý detail prozradí fake. | Zdroj: ©blogspot

Pokračování 3 / 8

2. Spony, zipy, knoflíky

elmi důkladně prozkoumejte zipy, knoflíky, spony.
elmi důkladně prozkoumejte zipy, knoflíky, spony. | Zdroj: ©blogspot; ©vox

Věnujte zvláštní pozornost malým věcem, jako jsou kovové spony, knoflíky, táhla na zip, destičky a zámky. Jejich kvalita by měla být perfektní. Na nich bude vytištěno číslo nebo jméno, což je další znak kvality a autenticity.

Každá taška Hermès má například razítko "Hermès Paris made in France" a další razítko na zadní straně klapky s vyznačením roku a použitého materiálu.

Pokračování 4 / 8

3. Materiál

Materiál je zásadní.
Materiál je zásadní. | Zdroj: ©blogspot

Slavné značky nepoužívají hrubé kůže. Používají pouze jemné a vysoce kvalitní materiály. Kůže by neměla být mastná nebo lepkavá. Některé návrhářské kabelky mohou být měkké a pružné, ale všechny si zachovávají svůj tvar.

Pokračování 5 / 8

4. Jméno značky

.
. | Zdroj: ©blogspot

Někdy můžeme příliš zkoumat detaily a ani si nevšimneme hlavní věci – názvu značky. Překvapivě falešné kabelky často obsahují názvy značek vytištěné v různých fontech, rozmazané nebo dokonce s pravopisnými chybami. U pravé kabelky je štítek vždy perfektní a obsahuje zcela přesný název značky v jeho typickém písmu, které si určitě nastudujte.

Pokračování 6 / 8

5. Sériové číslo

Sériové číslo musí být perfektní.
Sériové číslo musí být perfektní. | Zdroj: ©blogspot; ©vox-cdn

Sériové číslo je jednou z nejdůležitějších značek pravosti. Označení s číslem je utěsněno a připojeno zvláštním způsobem, což znemožňuje odstranění bez poškození. Falešné položky mají obvykle nálepku s číslem, které bylo nalepeno na povrch.

Pokračování 7 / 8

6. Balení

Balení je také luxusní a nikdy za něj nepřiplácíte.
Balení je také luxusní a nikdy za něj nepřiplácíte. | Zdroj: ©blogspot; ©amazonaws

Mějte na paměti, že drahá designová kabelka má vždy drahé obaly, často vyrobené z nejkvalitnějších materiálů. Balíček, ve kterém je dodávána vaše vysněná kabelka, by neměl mít žádné barevné vady. Všechno další příslušenství by mělo být baleno jako celek s taškou. Nikdy není nabízeno za příplatek nebo jako dárek.

Pokračování 8 / 8

7. Zvláštní charakteristiky

Zjistěte si zvláštní charakteristiky dané značky.
Zjistěte si zvláštní charakteristiky dané značky. | Zdroj: ©blogspot

Než navštívíte obchod, zkuste provést malý průzkum specifických vlastností vybrané značky. Pamatujte, že každá značka má své vlastní odlišné vlastnosti.

Například autentická položka Prada nikdy nepoužívá kontrastní barvu pro podšívku ve srovnání s vnější barvou. Jednou z hlavních věcí, které byste měla vědět o Pradě, je, že vždy používá dokonale odpovídající barvu pro obložení a vnější materiál. Pokud jde o Dior, podívejte se na jejich jedinečnou jasně červenou podšívku s logem značky. Lesklá, super hedvábná podšívka je špatné znamení.