Zapečený chléb se špenátem a sýrem

Zapečený chléb se špenátem a sýrem Zdroj: Šárka Babická

Rychlé pohoštění pro návštěvu: Zapečený chléb se špenátem a sýrem!

Stačí rozpálit troubu a to je téměř všechno. Skvělý tip na pohoštění nečekané návštěvy, která si zaručeně pochutná. 

Zapečený chléb se špenátem a sýrem

4 porce

Příprava: 20 minut

Suroviny: 150 g anglické slaniny vcelku, 1 hrst malých žampionů, 1 lžíce olivového oleje, 2 hrsti baby špenátu, 4 velké krajíce kváskového chleba, 2 vejce, 150 g čedaru, sůl a pepř

Postup:

1. Slaninu pokrájejte na nudličky, žampiony očistěte a pokrájejte na plátky. Slaninu dejte vypéct na rozpálenou pánev takřka dokřupava. Pokud nepustí dost tuku, přilijte lžíci olivového oleje. Přidejte žampiony a krátce je orestujte, aby chytily barvu. Na závěr vsypte špenát, vše osolte, opepřete, dobře promíchejte a nechte zavadnout listy, minuta či dvě postačí. Směs odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout.

2. Krajíce chleba potřete z obou stran olivovým olejem, dejte do trouby předehřáté na 180 °C a mírně dozlatova opečte z obou stran.

3. Mezitím v misce prošlehejte vejce, osolte je, opepřete a přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a směs z pánve. Vše dobře promíchejte.

4. Směs navršte na předpečené krajíce a vraťte je do trouby. Pečte, dokud vejce neztuhnou a sýr se nerozteče, zabere to asi 5 minut. Podávejte ještě horké.

Další skvělé recepty najdete v aktuálním květnovém čísle magazínu F.O.O.D.

Nestíháte jít do trafiky? Kupte si aktuální vydání nebo e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz

food květen
food květen | Zdroj: archiv