Foodblog

Foodblog Zdroj: shutterstock.com

Recept na úspěšný food blog prozrazuje Kateřina Lustigová alias @mycookingdiary

Když jsem vystudovala vysokou školu se zaměřením na média a žurnalistiku, bylo mým snem pracovat v nějaké PR agentuře. Nikdy by mě nenapadlo, že se budu živit něčím podobným, jen z druhé strany. Už to budou dva roky, co se z mého koníčku stala i moje práce, a já jsem za ten převrat neskutečně šťastná.

Nejdřív jsem se bála ten krok udělat, hlavou se mi honilo, co si dám do životopisu, když to nevyjde. Jenže takhle se na to člověk dívat nemůže. Blogování pro mě není jen focení jídla, ale i spousta práce a komunikace okolo. Momentálně věnuju všechen svůj čas a energii psaní kuchařky. Je to pro mě výzva. Nikdy jsem na ničem podobném nepracovala a baví mě, že si to od začátku celé řídím sama.

Co bylo dřív - blog, nebo zdravý životní styl?

Fotky jídla, které jsem si začala připravovat primárně proto, abych zhubla, jsem umístila na svůj FB profil. Pak se přidaly fotky toho, jak se moje tělo změnilo. Lidi to zaujalo a tak vznikl My Cooking Diary.

Recept na úspěšný foodblog?

Podle mě mix dobře „nastylovaného“ jídla a soukromí. Jídlo je standard, který na mém Instagramu fanoušci ocení průměrně 5-6 tisíci lajků, zatímco soukromé fotky jich dostanou obvykle 7-10 tisíc.

První fotka s tisícem lajků?

To už si nepamatuju, ale určitě to bylo z mé cesty po Asii. A to jsem si nebyla jistá, zda lidi budou ty fotky zajímat, když to není vysloveně jídlo!

Bod zlomu?

10 000 sledujících. Panebože, deset tisíc lidí! Dneska jich mám víc než sedminásobek, ta cifra samotná pro mě ale není to nejdůležitější. Cítím větší zodpovědnost.

Moje sbírka?

Talíře

Nejoblíbenější jídlo?

Avokádo. Možná jsem s ním až trochu otravná. I v kuchařce, která by měla vyjít na podzim, s ním bude hodně receptů.

Kdybych se chtěla vytáhnout, co k večeři uvařím?

Pomalu taženou boloňskou omáčku.

Můj stravovací prohřešek?

Já takhle nepřemýšlím. Mám zdravý životní styl spojený se zdravým rozumem. Jsou věci, které si prostě neodepřu – třeba tradiční vánoční cukroví z opravdového másla a cukru. Protože třeba takovou raw kuličku si nedám do pusy a nevzpomenu si na to, jak mi ji máma dělala, když jsem byla malá.

Článek připravil časopis OK!Magazine.