Český tým oblékla značka Alpine pro

Český tým oblékla značka Alpine pro Zdroj: Facebook.com/alpinepro

.
2
Fotogalerie

Nejslavnější dresy z olympiád: Které outfity sportovců psaly historii?

Když snowboardistka vyhraje závod v alpském lyžování, je na světě senzace. Další sportovci zaujmou svými rekordy, další svými životními osudy plnými pádů, zvratů i nezdolné vůle vydrápat se zpět na vrchol. A spoustu sportovců si pamatujeme i díky originálnímu a nápaditému oblečení. Užijte si galerii té nejlepší olympijské módy za posledních sedmdesát let.

Na oficiální olympijskou kolekci se těšíme každý rok. Pak jsou tady ale i přímo outfity, ve kterých probíhají samotné závody. Už dávno neplatí, že u sportovního oblečení jde hlavně o funkci, ačkoliv tomu se vše podřizuje. Ale estetiku rozhodně neřeší pouze gymnastky nebo krasobruslaři.

Nicméně právě krasobruslařské obleky prošly za poslední roky největší změnou. Elastická vlákna, která se využívají na jejich výrobu, byla objevena až roku 1959. Do té doby museli krasobruslaři nosit na představení teplé svetry.

Slavné momenty? Doba, kdy plavec Mark Spitz nepotřeboval k vítězství v plavání ochranné brýle ani čepici, nebo doba, kdy Afričanka Zola Budd běžela maraton naboso. Kuriozitou je i sprinter Michael Johnson, který měl v botách tkaninu z karátového zlata.

Jaké jsou nejslavnější outfity sportovců na letních i zimních olympijských hrách? Zjistěte to v naší fotogalerii:

Nejslavnější dresy z olympiád: Které outfity sportovců psaly historii?

Český tým oblékla značka Alpine pro
Český tým oblékla značka Alpine pro | Zdroj: Facebook.com/alpinepro
.
. | Zdroj: internal

Vše o olympiádě čtěte zde. »

Plánujete svatbu? Zajímají vás nejnovější svatební trendy z přehlídek, tipy na nejkrásnější šaty, účesy, kytice, chcete inspiraci na nejromantičtější místa, kde se vdávat a kdy a co je potřeba zařídit? To vše a mnohem více inspirace a užitečných informací najdete v našem speciálu Dokonalá svatba. Naplánujte si s námi vaši svatbu snů!