Když máte hlad, ale nemáte čas! Tohle jsou nejlepší a nejjednodušší špagety z jednoho hrnce
Špagety z jednoho hrnce nebo také „americké špagety“ vám nezaberou téměř žádný čas s přípravou. Šup se všemi ingrediencemi do hrnce a je to!
Dvě porce
Suroviny: 150 g sušených špaget, 500 ml vody, 10–15 ks cherry rajčátek, 2 ks banánové šalotky (nebo 1 cibule), 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje Extra Virgin, větvička čerstvé bazalky, strouhaný sýr Gran Moravia nebo parmezán podle chuti, 1 lžička soli a čerstvě mletý pepř
Postup:
1. Do dostatečně velké pánve nebo hrnce vložte špagety, které se tam musí na délku pohodlně vejít. Přidejte k nim nakrájenou šalotku nebo cibuli, česnek na tenounké plátky, rozpůlená cherry rajčátka, pár lístků čerstvé bazalky, lžičku soli, dost čerstvě mletého pepře a na závěr vše zakápněte dvěma lžícemi kvalitního olivového oleje.
2. Odměřte si půl litru vody a vlijte do hrnce nebo pánve se surovinami a přiveďte k varu.
3. Vařte na poloviční výkon plotýnky a špagety každou minutu lehce promíchejte, aby se neslepily.
4. Když jsou těstoviny al dente a na dně hrnce ještě zbývá trocha tekutiny, nastrouhejte do hrnce parmezán a promíchejte. Vytvoří se krémová omáčka.
5. Na závěr přidejte ještě pár lístků čerstvé bazalky a můžete servírovat.