...

... Zdroj: iStock.com

Máte alergii na pyl? Mobilní aplikace vám napoví, kdy co kvete

Jakmile se vám na jaře spustí rýma a začnou slzet oči, máte jasno: Už je tu zase alergie. Abyste její projevy mohli co nejvíc zmírnit, je potřeba vědět nejen to, na jaké pyly jste alergičtí, ale také, kdy konkrétně vás mohou ohrožovat. A právě k tomu slouží chytrá mobilní aplikace.

Je jasné, že čím víc toho o své alergii víte, tím lépe ji můžete mít pod kontrolou. S tím vám může pomoci mobilní aplikace Pylové zpravodajství Claritine. Najdete v ní přesné informace o koncentraci alergenů v ovzduší, která je vyjádřena graficky v pěti stupních intenzity a aktualizována každý týden. V aplikaci si navíc můžete nastavit zasílání upozornění, pokud se koncentrace alergenů v ovzduší změní.

Aplikace mapuje nejčastější alergeny: líska, olše, tis, bříza, dub, habr, buk, javor, vrba, topol, borovice, trávy, šťovík, kopřiva, jitrocel, merlík, pelyněk, zlatobýl, ambrózie, platan, jasan a plísně Alternaria a Cladosporium. Z alergenů, které aplikace mapuje, si můžete zobrazit pouze ty, na které jste citliví, a nezdržovat se informacemi o těch ostatních.

Dobré vědět

Aplikace přináší kromě pylového zpravodajství i řadu dalších užitečných informací. Najdete v ní základní popis alergie, typy alergie – na pyly, na prach, srst domácích zvířat. Můžete se podívat i na popis a fotografie nejčastějších alergenů, přečíst si tipy na zmírnění alergie, tipy pro rodiče dětí, které trpí alergií, i zajímavosti týkající se alergické rýmy. Např. i skutečnost, že kýchat nelze s otevřenýma očima. Nedílnou součástí aplikace je popis první pomoci při anafylaktickém šoku.

Chcete-li se s aplikací blíže seznámit, vyzkoušejte si ji. Odkazy ke stažení v obchodech AppStore a Google Play jsou uvedeny na stránce www.claritine.cz.