Léto na zahradě: Udělejte si hovězí burger s čedarem a jalapeños

22. července 2017
Léto na zahradě: Udělejte si hovězí burger s čedarem a jalapeños
• Foto: istock.com

Když do Česka konečně dorazí léto, natěšeně se oddáváme našemu novému sportu. Kromě zavařování a houbaření žhavíme maso na grilu!

4 porce

příprava: 40 minut

Budete potřebovat:

800 g mletého hovězího masa

4 jarní cibulky

2 papričky jalapeños

2 lžíce olivového oleje

200 g choriza

100 g strouhaného čedaru

sůl a pepř

1 bílou cibuli

1 lžičku pískového cukru

4 housky

4 plátky čedaru

720p 480p 360p 240p
Jak vybrat maso na hamburger, vám poradí food blogerka Mona Jaoua

Na BBQ omáčku:

2 lžíce olivového oleje

2 šalotky

2 stroužky česneku

400 g loupaných rajčat

2 lžíce jablečného octa

2 lžíce worcesterské omáčky

80 g pískového cukru

1 lžíci rajského protlaku

1/2 lžičky chilli vloček

Postup:

Hovězí smíchejte s nasekanou jarní cibulkou a papričkami, orestujte na oleji. Maso osolte a opepřete, promíchejte s nakrájeným chorizem, vytvarujte placky, do středu vždy zapracujte čedar. 

Na grilu z obou stran ugrilujte, asi 4 minuty z každé. Zkaramelizujte cibuli. Nakrájejte ji na proužky a nasucho orestujte na pánvi, pak pocukrujte a restujte, dokud nezkaramelizuje.

Na BBQ omáčku na oleji orestujte nasekanou šalotku s česnekem, přidejte pokrájená rajčata, ocet a worcesterskou omáčku, chvíli povařte. Ochuťte cukrem, protlakem, chilli vločkami, solí a pepřem. 

Housky plňte vždy plátkem čedaru, omáčkou či zkaramelizovanou cibulí, masem. Přiklopte, zpevněte špejlí a podávejte. 

Více grilovacích receptů najdete ve speciálu časopisu F.O.O.D. Grilování!

Jdi na homepageZpět na začátek
Další příběhy