Lahodné buřty na pivě: Vyzkoušejte úžasný recept podle časopisu F.O.O.D
Jsme pivní srdcaři. Aby také ne. Chmel pěstujeme od 8. století a na poctivé pivo k nám jezdí celý svět. Výborně si z něj uvaříme. A pak také popojedem...
4 porce, příprava: 45 minut
Budete potřebovat:
8 špekáčků
2 lžíce hořčice
3 červené cibule
200 g anglické slaniny vcelku
1 lžíci sádla
2 stroužky česneku
2 chilli papričky
1 lžičku sladké papriky
400 g loupaných rajčat
sůl a pepř
250 ml černého piva
Postup:
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny. V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a cibuli, přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli papričky, sladkou papriku, zbytek hořčice a rajčata.
Vše orestujte. Vložte buřty, osolte, opepřete a zalijte pivem. Přiklopte a v troubě rozehřáté na 200 stupňů Celsia pečte 15 minut. Po 15 minutách odklopte a 15 minut dopékejte.