...

... Zdroj: archiv festivalů

Letní hudební festivaly v Čechách: Kam vyrazit za popem i rockem?

Nedávno jsme vás zvali na hudební festivaly po celé Evropě, ale to neznamená, že u nás se nic zajímavého nekoná. Ba naopak, letos v létě se můžeme těšit na velká překvapení.

Metronome Festival

22. – 23. 6. 2018

Pražský Metronome festival možná názvem i logem signalizuje, že proběhne tzv. na Stalinu v Letenských sadech, ale svoje místo má na holešovickém Výstavišti. Zabývá se spíše elektronickou hudbou, ale takový electro swing od české skupiny Mydy Rabycad v čele se Žofií za to rozhodně stojí. Jako headlineři pak vystoupí The Chemical Brothers, Massive Attack nebo Tom Odell (více o programu zde).

...
... | Zdroj: archiv festivalů

Aerodrome festival in the sky

28. – 30. 6. 2018

Festival, o kterém letos mluví snad skoro úplně všichni, je Aerodrome v Panenském Týnci, a to jenom díky potvrzené umělkyni Laně Del Rey. To ale samozřejmě není jediné velké jméno. Jestli se nějaký festival u nás můžeš chlubit našláplým line-upem, tak je to právě tenhle. Kromě Lany vystoupí i rapper Macklemore, Wiz Khalifa, punkoví Limp Bizkit nebo indie zpěvačka MO. Bude to jízda!

...
... | Zdroj: archiv festivalů

Rock for People

4. – 6. 7. 2018

Festival Rock for People kraluje už několik let české festivalové scéně stejně jako Colours of Ostrava. Na RfP ale uslyšíte trochu tvrdší hudbu než na Colours. Mezi headlinery se letos zařadili The Prodigy, Voltbeat nebo The Kooks. Jestli ale máte v plánu tam vyrazit, tak si přibalte holínky a pláštěnky. Je už skoro tradicí, že v tomhle termínu tam vždycky přijdou pořádné přívalové deště.

...
... | Zdroj: archiv festivalů

Colours of Ostrava

18. – 21. 7. 2018

Festival Colours of Ostrava v Dolních Vítkovicích patří už několik let k hlavním tahounům festivalové sezony u nás. Na své si přijdou fanoušci průřezem všech žánrů od hip-hopu přes punk, jazz, pop až po blues nebo electro. Mezi největší tahouny letos patří seskupení N.E.R.D v čele se zpěvákem Pharrellem Williamsem nebo britská zpěvačka Jessie J, kterou proslavil hit Price Tag. A k tomu všemu skvostné industriální prostory bývalých dolů.

...
... | Zdroj: archiv festivalů

Die Antwoord

20. 8. 2018

Jestli se necítíte zrovna na festival, ale taky byste chtěla zažít něco opravdu crazy, tak je to vystoupení jihoafrické dvojky Yolandi a Ninji, kteří si společně říkají Die Antwoord. Každé jejich vystoupení je nabité energií, která vás naprosto pohltí. Stačí se podívat na nějaký z jejich videoklipů nebo záznamů a pochopíte, o čem je řeč

...
... | Zdroj: archiv festivalů