.

. Zdroj: archiv

Lehký víkendový oběd: Kuřecí stripsy v sezamu se salátem z quinoy

Rychlý a především lehký oběd je pro horké letní dny jako stvořený. Zkuste třeba kuřecí prsa se salátem v podobě, kterou ještě neznáte, ale pochutná si na ní celá rodina. 

KUŘECÍ STRIPSY V SEZAMU SE SALÁTEM Z QUINOY

4 porce

Příprava: 20 minut + marinování

Suroviny: 600 g kuřecích prsou, sůl a pepř, 2 lžíce sezamu, 200 g quinoy, 1 svazek ředkviček, 1/2 okurky, 1 jarní cibulka, 1 avokádo, 2 hrsti rukoly, 1 limetka a olivový olej

Dip: 250 ml jogurtu, pažitka, sůl a pepř

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájejte na proužky asi 1 cm silné, osolte je, opepřete, naložte do jogurtu (postačí 4 lžíce) a promíchejte, aby se každý kousek obalil. Nechte odležet minimálně hodinu, klidně přes noc.

2. Každý kuřecí kousek obalte v sezamu a skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.

3. Quinou uvařte podle návodu na obalu a sceďte. Ředkvičky nakrájejte na čtvrtky, okurku na půlkolečka, jarní cibulku na kolečka, avokádo na kousky. Quinou propláchněte studenou vodou, promíchejte s pokrájenou zeleninou a rukolou, dochuťte solí, pepřem, limetkovou šťávou a lžící olivového oleje.

4. Podávejte s jogurtem promíchaným s nasekanou pažitkou, solí, pepřem a olivovým olejem.

Tip: Maso si naložte den předem, hezky zkřehne a pak ho už jen obalíte a upečete.

Aktuální červencové číslo magazínu F.O.O.D. si můžete koupit i přes SMS.

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

FOOD1807W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: FOOD1807W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 49 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje Czech News Center, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

.
. | Zdroj: archiv