Lehký a sytý oběd: Tortilly s čočkou, pečeným květákem a kuřetem!
Rychlý oběd, se kterým není téměř žádná práce, ale zaručeně zasytí a pochutná si na něm celá rodina.
TORTILLY S ČOČKOU, PEČENÝM KVĚTÁKEM A KUŘETEM
4–6 porcí
Příprava: 40 minut
Suroviny: 250 g čočky beluga, olivový olej, 1 lžíce uzené papriky, 1/2 květáku, 2 kuřecí prsa, šťáva z 1/2 limety, 1 hrst nasekaného kopru, 200 g řeckého jogurtu, 6 tortill, sůl a pepř
Postup:
1. Čočku dobře propláchněte, nasypte do hrnce a zalijte vodou tak, aby hladina sahala alespoň 2 cm nad čočku, vařte asi 25 minut doměkka.
2. Ve velké míse připravte marinádu ze tří lžic olivového oleje a uzené papriky, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
3. Květák rozeberte na malé růžičky, důkladně je obalte v marinádě a rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Ve zbylé marinádě obalte kuřecí prsa a přidejte je na plech. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 20–25 minut.
4. Uvařenou čočku přeceďte a v cedníku prolijte studenou vodou. V míse čočku smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, lžící limetové šťávy, hrstí nasekaného kopru, osolte ji a opepřete.
5. Jogurt ochuťte solí, pepřem a lžičkou limetové šťávy. Pečené kuřecí maso natrhejte na kousky. Na každou tortillu rozetřete dvě lžíce jogurtu, doprostřed naneste čočkový salát, natrhané kuřecí maso a pečený květák. Spodní okraj tortilly zahněte a placky zaviňte.
Další skvělé recepty najdete v aktuálním dubnovém čísle magazínu F.O.O.D.!
Nestíháte jít do trafiky? Kupte si aktuální vydání nebo e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz
