Festival KoresponDance

Festival KoresponDance Zdroj: Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA, z.s.

Festival KoresponDance
Festival KoresponDance
Festival KoresponDance
Festival KoresponDance
Festival KoresponDance
10
Fotogalerie

Kultura i zábava, to je víkend ve společnosti KoresponDance

Hledáte kulturní zážitek i zábavu v jednom? Tak to si nenechte ujít sedmý ročník festivalu KoresponDance. Během vystoupení plných současného tance, pohybového divadla i akrobatických prvků se vám bude tajit dech.

Ať už jste fanynka citlivých příběhů vyjádřených tancem nebo naopak dynamického nového cirkusu, vaší pozornosti by neměl uniknout festival KoresponDance. Ten se pravidelně koná jeden den v Praze a po dobu třech dní ve Žďáru nad Sázavou. Že to není zrovna blízko? Ta cesta ale stojí za to. Udělejte si výlet buď s kamarádkami, nebo celou rodinou a vychutnejte si kulturní zážitky ve výjimečných kulisách žďárského zámku.

Nabitý sedmý ročník

I pro letošní ročník vybírala zakladatelka festivalu Marie Kinsky hosty velice pečlivě. Díky tomu se letos ve Žďáru nad Sázavou sejdou umělci z pěti kontinentů. K vidění bude 13 jedinečných představení, z nichž si vybere i ten nejnáročnější divák. Vyhledáváte spíš adrenalin? Tak si nenechte ujít představení skupiny Joli Vaynn, která vystoupí v pátek i v sobotu, originální open-air novocirkusovou show s názvem ENVA, ani fenomenální přehlídku energičnosti i pohybové poezie v podání skupiny Compañía de Circo “eia” v představení inTarsi. Pokud vás zajímají spíše taneční představení, nenechte si ujít duet s názvem No(s) terres, představení Magic Show v podání Billyho Mullaneye a Nielse Weijera, nebo skvělou hudbou doplněné představení ZIG ZAG francouzských tanečníků. Českou republiku na festivalu zastupuje mladá a talentovaná tanečnice a choreografka Agáta Jarošová a se svým sólem s názvem PLI Viktor Černický. Právě PLI si z letošní České Taneční Platformy odvezlo Hlavní cenu poroty i Cenu diváků. Agáta vystoupí v sobotu a v neděli, Viktor pouze v pátek.

Diskuse, zábava pro děti i ghanské tradice

Hlavní pozornost diváků se samozřejmě upíná k tanečním představením, významnou součástí je ale také doprovodný program, který z festivalu dělá jedinečnou událost pro celou rodinu. Děti se zabaví v tvůrčích dílnách, při představení dětí z tvůrčího tábora nebo v Ateliérech pro děti, kde se naučí základy tance, divadla a nového cirkusu. Na dospělé tu čekají diskuse na aktuální témata i rozmanité workshopy pod vedením českých i světových umělců. Všem pak své dveře otevírá zámek se svými interaktivními výstavami. Třešničkou na dortu jsou letos workshopy pod vedením tanečníků z Ghana Dance Ensemble. Ti vás v sobotu od 14 hodin v rámci Ghana Dance Workshop seznámí s africkým tancem i podmanivými rytmy, v neděli se pak můžete těšit na Workshop ghanské kuchyně. A věřte, že se je na co těšit, vždyť příprava jídla je v Africe společenskou událostí.

Video placeholde

Battle: výzva nejen pro profesionální tanečníky

Téměř celé sobotní odpoledne a večer bude patřit Experimentálnímu battlu. Tato podívaná, která vznikla ve spolupráci s umělcem Kristiánem Mensou, se v rámci festivalu představí vůbec poprvé. Na taneční „souboj“ se sjedou tanečníci ze všech koutů republiky, soutěžit se bude v kategorii Open Styles, takže jakýkoliv taneční styl nebo projev je vítaný. V porotě usedne Marie Kinsky, contemporary tanečnice Anna Holmström ze Švédska, hip-hop tanečník Jerson z Francie a člen skupiny Cie Alexandra N’Possee Abdennour Belalit. O hudbu se postará DJ Wee.

Užijte si víkend plný kultury a zábavy, vyrazte 12. července do Žďáru nad Sázavou a nechte se unášet na inspirativních vlnách festivalu KoresponDance. Více informací na www.korespondance.cz.