Křupavá a křehká: Rychlý recept na nejlepší kachní prsíčka
Žádné složité restování a dopékání. Na přípravu těchto prsíček vám postačí jen kvalitní pánev, bylinky a kapka trpělivosti.
Ingredience:
2x 250 g kachních nebo husích prsíček, sůl, pepř, čerstvý rozmarýn
Postup:
1. Kůži nařežte na mřížku, aby se z ní lépe vysmažil tuk. Snažte se ji ale neprokrojit až do masa. Osolte, opepřete.
2. Vložte na studenou pánev kůží dolů a začněte zahřívat. S teplotou to nepřežeňte. Prsíčka z jedné strany opékejte 15 minut. Všechen tuk se mezitím vysmaží a vám vznikne krásně křupavá kůžička.
3. Prsíčka otočte a propečte ještě ze všech zbývajících syrových stran. Na pánev přidejte rozmarýn.
4. Po vyjmutí z pánve je potřeba nechat hotové maso odpočívat. Vypečené sádlo slijte a použijte na další vaření.
5. Po asi 8 minutách odpočinku můžete prsa začít krájet na tenké šťavnaté plátky. Servírujte s osmaženým rozmarýnem a květákovým pyré.
TIP: Pokud chcete mít prso méně růžové, snažte se ho na pánvi udržet 20 minut na kůži a pak 2 minuty restovat z každé strany.