Křupavá a křehká: Rychlý recept na nejlepší kachní prsíčka

13. listopadu 2021 • 06:00
Kachní prsa s rozmarýnem • Foto: iStock

Žádné složité restování a dopékání. Na přípravu těchto prsíček vám postačí jen kvalitní pánev, bylinky a kapka trpělivosti.

Ingredience:

2x 250 g kachních nebo husích prsíček, sůl, pepř, čerstvý rozmarýn

Postup:

1. Kůži nařežte na mřížku, aby se z ní lépe vysmažil tuk. Snažte se ji ale neprokrojit až do masa. Osolte, opepřete.

2. Vložte na studenou pánev kůží dolů a začněte zahřívat. S teplotou to nepřežeňte. Prsíčka z jedné strany opékejte 15 minut. Všechen tuk se mezitím vysmaží a vám vznikne krásně křupavá kůžička.

3. Prsíčka otočte a propečte ještě ze všech zbývajících syrových stran. Na pánev přidejte rozmarýn.

4. Po vyjmutí z pánve je potřeba nechat hotové maso odpočívat. Vypečené sádlo slijte a použijte na další vaření.

5. Po asi 8 minutách odpočinku můžete prsa začít krájet na tenké šťavnaté plátky. Servírujte s osmaženým rozmarýnem a květákovým pyré.

TIP: Pokud chcete mít prso méně růžové, snažte se ho na pánvi udržet 20 minut na kůži a pak 2 minuty restovat z každé strany.

Autor: redakce Ženy.cz
Jdi na homepage Zpět na začátek

Horoskopy