Grilovaná kuřecí prsa jsou klasika. Jak je ale připravit správně?

Větší kuřecí prsa mohou být na správnou přípravu tak trochu těžkým oříškem. Oblíbená česká foodbloggerka Koko má ale pro vás tip, se kterým nešlápnete vedle.

Ingredience:

dvě větší kuřecí prsa (250 až 300 gramů/kus) s kůží, oblíbené koření, sůl

Postup:

1. Nejlepší pro tento typ přípravy jsou kuřecí prsíčka s kůží. Pokud je neseženete, můžete pořídit celé kuře a rozporcovat jej.

2. Kuřecí prsíčka s kůží si prvně nakořeňte podle chuti. Stranu s kůží posypte kořením a solí, na stranu bez kůže můžete klidně použít i marinádu nebo bylinky – prsíčka se z této strany budou smažit kratší dobu, tak nehrozí připálení.

3. Troubu nastavte na 150 stupňů. Rozehřejte pánev s troškou oleje a začněte prsíčka smažit kůží dolů zhruba na polovinu výkonu plotýnky.

4. Po šesti minutách obraťte a nechte další 4 minuty opékat z druhé strany.

5. Poté celou pánev vložte do rozehřáté trouby a nechte dopékat 13–16 minut podle velikosti prsíček. Než je rozkrojíte, nechte ještě 4 minuty odpočívat.