Letní Tančírna Reflexu

Letní Tančírna Reflexu Zdroj: Archiv Reflex

Kdo jsou Hvězdy Reflexu? Lidé a činy, kteří si zaslouží úctu a obdiv

Časopis Reflex už třetím rokem pořádá unikátní celoroční projekt Hvězdy Reflexu, jehož smyslem je poukázat na osobnosti, které mají na svědomí často nenápadné, ale přesto hvězdné činy. Redakce Reflexu každý měsíc nominovala pět osobností za jejich inspirativní, užitečné a mnohdy odvážné skutky. Potkat se nejen s nimi, ale i se zástupci redakce, můžete 5. srpna  na akci  Letní tančírna Reflexu na pražské žofínské zahradě v 17 hodin.

Jelikož pandemie koronaviru zamíchala se životem náš všech, objevilo se také více lidí, kteří si zasloužili obdiv a poctu za různé činy. Proto redakce Reflexu nominovala v březnu dokonce 15 osobností. Na listině Hvězd Reflexu tak figuruje 75 nominantů. Mezi nimi například tenistka Barbora Krejčíková za dvojitý triumf na grandslamovém turnaji French Open, advokátka Lucie Hrdá za boj proti sexuálním násilníkům či lékařka Martina Vašáková a ředitel nemocnice Zdeněk Beneš za získání léku Bamlanivimab.

Kompletní přehled nominovaných najdete zde.

„Pokládali jsme za doslova životně důležité ukázat následováníhodné činy, vítězství v potu tváře, projevy solidarity, občanské statečnosti, jakož i podnikatelské, vědecké, medicínské úspěchy a povedené kulturní počiny,“ říká autor projektu Milan Tesař.

Celý projekt Hvězdy Reflexu vyústí ve veřejné vzdání pocty všem osobnostem 5. srpna v zahradách paláce Žofín. Ráz taneční zábavy zrežíruje Ondřej Havelka se svými Melody Makers, kteří mixují pulzující rytmy swingu se strhující show. Humornou podívanou doplní vystoupení permanentního srandisty Petra Čtvrtníčka, jenž svou osobitou improvizací pobaví nejednou scénkou. Jako host si přijde zazpívat i Dan Bárta.

V ojedinělém vystoupení se představí operní pěvkyni Miroslava Časarová kterou doplní přední český klavírista Ivo Kahánek.

Kromě hudebních čísel se můžete těšit na exkluzivní besedy s Hvězdami Reflexu ale i na nezapomenutelnou školu swingu, díky níž budete excelovat na dalších swingových koncertech.

V rytmu houpavých boků zůstane i afterparty, kterou rozjede DJ James Wing. Ten nabídne hudební mix nabitý jedinečnými peckami electro swingu, které roztančí každého.

Vstupenky na Letní tančírnu Reflexu koupíte zde.