.

. Zdroj: Vasekupony.cz

Jak si zařídit útulnou ložnici?

V ložnici trávíme až třetinu dne, proto bychom jí při zařizování měli věnovat dostatečnou pozornost. Jak se v ložnici cítit příjemně? Řiďte se našimi tipy a už se nebudete moci dočkat, kdy opět přijde čas jít do postele.

Vše na dosah ruky

Na okno bubnují dešťové kapky, ležíte v posteli, na nočním stolku máte položenou rozečtenou knihu a hrnek s horkým kafe. Existuje nějaké místo v bytě, kde je v této chvíli útulněji? Obklopte se předměty, které vám dělají radost a naaranžujte si je na stolek u postele. Knihy, časopisy, svíčky, dekorace. Širokou nabídku nočních stolků najdete na Sconto.cz. Chcete nakupovat výhodněji? Tak potom neváhejte při nákupu využít Sconto slevový kód.

Měkké textilie

Teplé přikrývky, pohodlné polštáře, dlouhé závěsy, hebké koberce. Použitím textilií navodíte v ložnici pocit útulnosti a pohodlí. Na scanquilt.cz najdete bohatý výběr dekoračních přikrývek na postel, které překryjí celou plochu postele a ložnice bude díky nim působit vždy upraveně. Navíc ochrání vaše ložní prádlo před prachem. Je pro vás připravená také Scanquilt sleva, díky které můžete při nákupu ušetřit.

Žádná práce

Jedna z největších chyb, které se v ložnici dopouštíme, je, že si do ní nosíme práci. Pracujeme v ní, máme tam odložené pracovní dokumenty. V takovém prostředí si nikdy úplně neodpočineme. Odborníci stejně tak nedoporučují umístit do ložnice televizi, počítač nebo mobilní telefony. Vytvořte z ložnice oázy klidu, kde nemá elektronika ani práce místo.

Teplo domova

Existuje útulnější místnost jako ta, kde jemně praská dřevo v krbu? Je na vás, jestli se rozhodnete pro funkční krb nebo takový, který plní jenom dekorativní funkci. V případě, že v ložnici nemáte dostatek místa pro krb, příjemnou atmosféru dokážou navodit zapálené svíčky. A když zvolíte aromatické, dodají celé místnosti jemnou vůni.

Dotek dřeva

Žádný jiný materiál nepůsobí tak útulně jako dřevo. Dřevo nepatří jenom na vysokohorskou chatu, zakomponujte ho i do své ložnice. Jako dřevěné panely na stěnách a stropu nebo formou doplňků.

Teplé tóny

Studené barvy přenechte na jiné místnosti v bytě. Do ložnice se budou hodit teplé, zemité odstíny, které mají uklidňující účinky a navozují klidnou atmosféru. Teplé odstíny můžete použít na zdech, ložním prádle, doplňcích nebo závěsech. Ložnici zařízenou v neutrálních odstínech výborně doplní přírodní materiály, jakými jsou len nebo vlna.

Jemné osvětlení

Pro správnou produkci melatoninu bychom se těsně před spaním měli vyhýbat velmi silným zdrojům světla. Myslete na to při zařizování ložnice a místo výkonných neonových světel upřednostněte lampy s tlumenějším světlem. Vytvoří příjemnou atmosféru a zároveň nenaruší spánkový proces. Stejně tak byste měli zvážit koupi zatemňovací závěsy, které pomohou k optimální regeneraci organismu během spánku. Není nic příjemnějšího, než se po dlouhém dnu ponořit do tmy a dopřát si několikahodinový ničím nerušený spánek.