Jak na palačinky jako z francouzské crêperie? Díky těmto jednoduchým trikům je zvládne každý!
Základem úspěchu je správný poměr těsta, správná pánev i správná naběračka. Koko vám ukáže, jak na ty nejlepší palačinky, po kterých se budete olizovat ještě několik hodin.
Porce: 11 palačinek
Suroviny: 600 ml plnotučného mléka, 250 g hladké mouky, 2 velká vejce, špetka soli a slunečnicový olej na smažení
Postup:
1. Do mísy nalijte mléko, přidejte dvě opravdu velká vejce a špetku soli. Suroviny důkladně prošlehejte metličkou. Pak postupně přidávejte mouku. Ideální je extra hladká 00 na pizzu.
2. Rozehřejte nepřilnavou palačinkovou pánev, přidejte půl lžičky oleje a rozetřete ho po pánvi mašlovačkou. Plotýnku nastavte na 3/4 výkonu.
3. Těsto dávkujte náběračkou, ideální je objem 70 ml, a rychle ho rozlévejte po pánvi. Mezi každou palačinkou stačí přidat jen pár kapek oleje.
Tip: Talíř s palačinkami přikrývejte poklicí. Palačinky tak zůstanou nejen teplé, ale i vláčné a pružné.