Jahodové tiramisu: Nepečený dezert, který si zamiluje celá rodina!
Tato jednoduchá variace na tradiční italské tiramisu si vás okamžitě získá. Základem dezertu je mascarpone a čerstvé jahody. Nechybí ani cukrářské piškoty namáčené do sladkého sirupu.
Suroviny na kulatou dortovou formu
200 ml vody, 3 balíčky vanilkového cukru, 100 g cukru krystal, 500 g jahod, 400 ml smetany ke šlehání, citronová šťáva, 400 g mascarpone, kakao, 30 ks cukrářských piškotů
Postup:
1. Vodu a cukr uvaříme na sirup. Po odstavení ze sporáku přidáme šťávu z jednoho citronu a necháme vychladnout. Mascarpone vymícháme se 400 g rozmixovaných jahod a vanilkovým cukrem (podle chuti můžeme přidat ještě práškový cukr).
2. V druhé misce vyšleháme smetanu a smícháme s jahodovou směsí. Piškoty namáčíme ve vychladlém sirupu a vyložíme nimi dno dortové formy.
3. Navrstvíme 1/2 krému, posypeme nadrobno nakrájenými jahodami a postup opakujeme. Vrch hustě posypeme kakaovým práškem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.