Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Zbyšek Dobiášovský pro Camp Fuego, restaurace Levitate

Experimenty s ohněm a orgasmus v puse: 5 letních tipů pro zapálené foodies

Pandemická letargie je u konce a ve spoustě z nás se probouzí chuť zase objevovat nové podniky a jít vstříc netradičním zážitkům. Kam toto léto vyrazit za nezapomenutelným jídlem, vínem či gastronomických příběhem o třech dějstvích?

Ohnivý Camp Fuego

Školy vaření nejsou nic nového pod sluncem. Když během kurzu ale místo zástěry natáhnete rukavice a večer se u ohně zabalíte do deky s drinkem v ruce, je o zážitek postaráno. O jeden takový se postará kuchař Marek Pavala, který přišel s myšlenkou první outdoorové školy vaření v Čechách. Nečekejte zde ale žádné sporáky nebo mixovací roboty. Na Campu Fuego se totiž vaří na otevřeném ohni, a to pomocí technik, které mnohdy neznají ani ostřílení foodies. K vaření vám pak na baru umíchají rovnou i speciální koktejl na míru, a abyste večer nemuseli v dobrém rozpoložení řešit cestu zpátky domů, můžete na Campu přespat do druhého dne.

TIP NA VIDEO: Milujete grilování? Naučíme vás, jak připravit perfektní flank steak

Článek pokračuje v dalších kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Zážitek jménem Levitate

Orgasmus v puse? Ano, prosím! Jeden takový vám připraví šéfkuchař Christian Chu, kterého magazín Forbes zařadil do žebříčku 30 pod 30, a jeho tým v high-end finediningové restauraci Levitate. V čem spočívá kouzlo podniku? Menu je koncipované jako příběh o třech dějstvích (aqua, fauna, flora), na každý stůl připadá jeden kuchař, který jídlo dodělá přímo před vašima očima, a spojení jídelní lístek zde neexistuje. Není divu, že tuto pražskou restauraci najdete i v michelinském průvodci.

Pokračování 3 / 5

Oáza klidu v Kafe & Hrnky

Centrum Prahy se pomalu plní turisty a procházky okolo vylidněného Hradu se pomalu stávají jen hořkosladkou vzpomínkou na éru lockdownů. Pokud ale přece někdy půjdete Nerudovou ulicí, porozhlédněte se po nenápadném ukazateli lákajícím do kavárny a zároveň keramické dílny Kafe & Hrnky. Po překonání několika schodů se dostanete do absolutní oázy klidu, kde si na dvorku u sytě žlutých stolků vychutnáte skvělý flat white a zakousnete něco dobrého. Kavárna je skvělým místem pro odpolední rande, zakončení víkendové procházky s rodinou i venkovní home office. A na turisty tu, navzdory plnému centru, narazíte jen zřídkakdy.

Pokračování 4 / 5

Za vínem s Taste of Prague

Kam vyrazit na víkend? Pokud milujete cestování po Česku, není lepší volby než prozkoumat moravské vinice. A nikdo vás po nich neprovede lépe než slavný gastropár, manželé Valentovi, známí též jako Taste of Prague. Nápad provázet nadšence do vína po českých vinařstvích se zrodil už v době první covidové vlny, ale úspěšně se rozvíjí dodnes. Během výletu vás čeká setkání se třemi až pěti vinaři a ochutnávka nespočtu vzorků (které jsou často spíše regulérní „decinkou“). A aby toho nebylo málo, večer si společně skočíte na fantastickou večeři do centra Brna a přespíte v nejpohodlnější hotelové posteli v celém městě.

Pokračování 5 / 5

Farma Živina

Co vznikne, když se v jedné rodině projeví láska k lokálním potravinám a zdravému stravování? Manželé Kuderovi z Prostějova společně založili Farmu Živina, která je aktuálně velmi příjemným oživením české foodie scény. Na trh dodávají hned několik osobitých produktů, ve kterých se pojí důraz na udržitelnost i využívání zdraví prospěšných surovin. Pomyslným svatým grálem je pak bezesporu jejich kimchi, po kterém se zapráší do pár minut po otevření sklenice, a nakládaná červená cibule Cebolla Natur, jež se perfektně hodí do mexických jídel.