Nepečené koule s kokosem a ovocem.

Nepečené koule s kokosem a ovocem. Zdroj: iStock

Cukroví bez stresu: Nepečené koule zvládnou děti i začátečníci

Rychlé, jednoduché, bez stresu. Taková příprava vánočního cukroví zní jako sen! K tomuto (ne)pečení klidně přizvěte i své ratolesti, případně ty, kteří se dosud ke kuchyňské lince raději ani nepřibližovali. Příprava je zábavná a nakonec se po kuličkách jen zapráší.

Ingredience na 5 až 6 kuliček:

50 g ricotty, 35 g křehkých sušenek (kakaovo-kokosové a/nebo citronovo-kokosové), strouhaný kokos na obalování, čerstvé kanadské borůvky nebo mražené maliny (1 ks do každé kuličky)

Postup:

1. Citronové i kakaové sušenky rozmixujte. Do dvou misek si připravte dobře navážený sýr ricotta. V jedné misce ho dokonale spojte s bílými sušenkami a v druhé zase s tmavými.

2. Vzniklá těsta zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň půl hodiny v lednici.

3. Připravte si misku s nastrouhaným kokosem a dvě lžičky – pomocí jedné naberte kousek sušenkového těsta a druhou ho setřete do nastrouhaného kokosu.

4. Doprostřed ještě vmáčkněte mraženou malinu nebo borůvku. Vytvořte kuličku a znovu ji obalte v kokosu. Tak pokračujte v různých variacích tmavého a světlého těsta a malin nebo borůvek.

5. Jednotlivé kuličky pokládejte na talíř vysypaný lehkou vrstvou kokosu, aby se nelepily. Pak je nechte uležet v chladničce alespoň půl hodiny. Po vyjmutí z lednice nečekejte příliš dlouho, stačí pár minut.

TIP: Kuličkami se můžete také předzásobit, v lednici vydrží 2–3 dny.

Hotovo!