J.R.R. Tolkien - Hobit, 399 Kč, Tympanum.cz

J.R.R. Tolkien - Hobit, 399 Kč, Tympanum.cz Zdroj: autor firem

Bear Grylls Příběhy skutečné odvahy, 348 Kč, OneHotBook.cz
Vladimír Körner Adelheid, 199 Kč, Tympanum.cz
Luke Pearson, Stephen Davies Hilda a pidilidi, 299 Kč, OneHotBook.cz
Čtyři dohody - Do Miguel Ruiz, 349 Kč, Tympanum.cz
Co si poslechnout něco zajímavého?
20
Fotogalerie

Co o Vánocích poslouchat nebo číst? Audioknihy a e-knihy, které stojí za to

Řada lidí propadla kouzlu audioknih či e-knih. Mohou být skvělým vánočním dárkem, ale i vaším společníkem na cestě autem, autobusem, při vaření, při usínání, kdykoliv to půjde. Do čeho se ponořit? Relaxujte, běhejte, žijte, čtěte a poslouchejte.

Přednosti e-knih a audioknih jsou jasné: Doma na ně nepotřebujete místo, na cestu si můžete zabalit, kolik chcete, a můžete být do nich ponořeni, i když zrovna děláte něco jiného. Máte kolem sebe lidi, kteří tento typ knih ocení? Tak proč jim je neopatřit pod stromeček! Dají se koupit jako CD, mp3 nebo stáhnout, a to rovnou i na účet obdarovaného. A ještě jednu výhodu mají: Dají se pořídit i na poslední chvíli a nemusíte se spoléhat na kurýra. A mezi čím vybírat?

iPohádka – Karel Kovy Kovář E-kniha

iPohádka – Karel Kovy Kovář, 199 Kč, Martinus.cz
iPohádka – Karel Kovy Kovář, 199 Kč, Martinus.cz | Zdroj: archiv firem

Děti i dospělí, odložte mobily a ponořte se do první české (možná i světové) internetové pohádky. Co se stane, když se pohádkové království připojí k síti? Odpověď čeká nejen za devatero horami a devatero plastem znečištěnými řekami. Buďte připraveni na vše, jen ne na tradiční pohádku. Král Bořivoj III. Připojený a jeho choť Ljuba IV., vévodkyně ze Swiperightova musí provdat svou dceru Amálii. Během jedné noci ale oba zmizí a nad královstvím krouží drak. Zlo se probouzí. A překvapivě úplně jinde, než by ho princezna se svými kamarádkami – dcerou krejčího Elvírou a vlivnicí Markétou, jejíž vaření elixírů sledují na sítích desetitisíce – čekaly.

Pokračování 2 / 19

Jak na sítě – Michelle Losekoot, Eliška Vyhnánková E-kniha

Jak na sítě – Michelle Losekoot, Eliška Vyhnánková, 279 Kč, Martinus.cz
Jak na sítě – Michelle Losekoot, Eliška Vyhnánková, 279 Kč, Martinus.cz | Zdroj: archiv firem

Chcete umět sítě využívat ve svůj prospěch? Když víte, jak na ně, mohou vám dost pomoci. Tato kniha představuje mnohé postupy a příklady z českého i světového prostředí, k tomu ale přináší i něco mnohem hlubšího a univerzálnějšího: důmyslný systém pro tvorbu obsahu, pro vyhodnocování jeho úspěšnosti a pro skvělou komunikaci s vašimi stávajícími i potenciálními zákazníky, klienty či komunitou.

Pokračování 3 / 19

Chirurg – Petra Dvořáková E-kniha

Chirurg – Petra Dvořáková, 229 Kč, Martinus.cz
Chirurg – Petra Dvořáková, 229 Kč, Martinus.cz | Zdroj: archiv firem

Kariéra špičkového odborníka na pražské klinice předčasně skončila a následky teď musí nést nejen on, ale i jeho žena a dospívající děti. Životní ani finanční účetnictví nevykazují příznivou bilanci a na horizontu zítřka se objevují všechny symptomy krize středního věku. Gráblova snaha nalézt východisko se však podobá spíš jízdě na horské dráze a často končí kocovinou. Pomůže mu milovaná profese, milenka nebo nová šance vrátit se k zajímavé operativě a kariérně růst?

Pokračování 4 / 19

Temná dcera – Elena Ferrante E-kniha

Temná dcera – Elena Ferrante, 149 Kč, Martinus.cz
Temná dcera – Elena Ferrante, 149 Kč, Martinus.cz | Zdroj: archiv firem

Leda, profesorka anglické literatury na florentské univerzitě, pochází z Neapole. Kdysi odtamtud utekla, aby se vdala a porodila dvě dcery. Nyní odpočívá na pláži v jižní Itálii, rozvedená, její dospělé děti odjely za otcem a ona se ke svému překvapení cítí konečně spokojeně a svobodně. Setkání s mladou matkou Ninou a její malou dcerou v ní však probudí zasunuté vzpomínky na dětství, na matku, se kterou měla komplikovaný vztah, a na dcery, které milovala tolik, až se začala bát, že se v nich rozplyne a ztratí sama sebe. Zprvu poklidné přemítání nad novým životem se postupně proměňuje v drásající konfrontaci s temnými vzpomínkami, která posléze vyústí v drama.

Pokračování 5 / 19

Jussi Adler-Olsen: Malé pikantní vraždy Audiokniha

Délka nahrávky: 2 hod 21 minut

Čte Petr Čtvrtníček

ussi Adler-Olsen Malé pikantní vraždy, 269 Kč, OneHotBook.cz
ussi Adler-Olsen Malé pikantní vraždy, 269 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem

Dvojice skvěle okořeněných zabijáckých jednohubek! Lars Hansen dostane v nouzi skvělý nápad! Spousta žen by se totiž ráda zbavila manžela. A on to ochotně zařídí.

Pokračování 6 / 19

Aleš Palán – Raději zešílet v divočině Audiokniha

Délka nahrávky: 6 h 59 min

Čtou Igor Bareš, Norbert Lichý, Jana Stryková, David Novotný, Petr Čtvrtníček, Leoš Noha, Vilma Cibulková a Stanislav Šárský

Aleš Palán- Raději zešílet v divočině, 299 Kč, Tympanum.cz
Aleš Palán- Raději zešílet v divočině, 299 Kč, Tympanum.cz | Zdroj: archiv firem

Rozhovory s šumavskými samotáři v podání osmi předních hereckých osobností přináší pohled do tajuplného světa, o jehož existenci nic nevíme. Osm předních hereckých osobností přináší příběhy poustevníků duše, kteří dali vale naší „civilizaci“. Někteří samotáři stojí nohama pevně na zemi, jiní vyprávějí svůj život trochu jako mýtus. Způsob, jakým v krajině přebývají, se ostatně dost možná mýtem brzy stane. Audiokniha Raději zešílet v divočině je ponorem do dlouhodobé samoty a odloučenosti, do tajuplného paralelního světa, který přesto tomu našemu klade velmi znepokojující otázky. Rozhovory se šumavskými samotáři vedl držitel ceny Magnesia Litera Aleš Palán.

Pokračování 7 / 19

Bear Grylls – Příběhy skutečné odvahy Audiokniha

Délka nahrávky: 10 hodin 35 minut

Čte Pavel Soukup

Bear Grylls Příběhy skutečné odvahy, 348 Kč, OneHotBook.cz
Bear Grylls Příběhy skutečné odvahy, 348 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem

Dechberoucí příběhy o přežití a hrdinství, které vypráví o tom, jakou sílu v sobě člověk dokáže najít, když mu jde o holý život. Bear Grylls ví, co všechno musí člověk umět a znát, aby přežil v extrémních podmínkách.

Pokračování 8 / 19

Don Miguel Ruiz – Čtyři dohody audiokniha

Délka nahrávky: 3 h 4 min

Čte Jaroslav Dušek

Čtyři dohody - Do Miguel Ruiz, 349 Kč, Tympanum.cz
Čtyři dohody - Do Miguel Ruiz, 349 Kč, Tympanum.cz | Zdroj: autor firem

Kniha moudrosti starých Toltéků. Praktický průvodce osobní svobodou. Ve Čtyřech dohodách don Miguel Ruiz odhaluje zdroj našich limitujících myšlenek, které nás okrádají o radost a přinášejí zbytečné utrpení. Kniha Čtyři dohody vychází ze staré moudrosti Toltéků a nabízí mocný nástroj, který může velmi rychle změnit naše životy a vnést do nich nový zážitek svobody, opravdového štěstí a lásky.

Pokračování 9 / 19

Michael Connelly – Černá ozvěna audiokniha

Délka nahrávky: 16 hodin 49 minut

Čte Martin Preiss

Michael Connelly Černá ozvěna, 379 Kč, OneHotBook.cz
Michael Connelly Černá ozvěna, 379 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem

První díl série s detektivem Harrym Boschem, podle níž vznikl úspěšný televizní seriál Bosch. Kultovní série americké drsné školy představuje detektiva Harryho Bosche, který řeší případ záhadné smrti dávného přítele z války ve Vietnamu. Pátrání ho zavede do změti temných tunelů pod městem, jež mu připomenou potlačená válečná traumata.

Pokračování 10 / 19

Vladimír Körner – Adelheid Audiokniha

Délka nahrávky: 4 h 32 min

Čte Igor Bareš

Vladimír Körner Adelheid, 199 Kč, Tympanum.cz
Vladimír Körner Adelheid, 199 Kč, Tympanum.cz | Zdroj: archiv firem

Milostný příběh s nadčasovým významem: drama podivné lásky příslušníka zahraničního odboje a dcery nacistického pohlavára Adelheid. Bezprostředně po válce v severomoravské pohraniční obci Schwarzbach – Černá Voda svede osud k sobě dva osamělé lidi. Čím více se však vnitřně nalomený Viktor snaží k uzavřené Adelheid přiblížit, tím více mu uniká. Rozporuplná doba nepřeje lásce, smíření sama se sebou ani mezi národy.

Pokračování 11 / 19

Alena Mornštajnová - Slepá mapa Audiokniha

Délka nahrávky: 13 hodin 5 minut

Čte Veronika Gajerová

Alena Mornštajnová Slepá mapa, 339 Kč, OneHotBook.cz
Alena Mornštajnová Slepá mapa, 339 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem

Románová sága líčí osudy naivní Anny, praktické Alžběty a nejisté Anežky. Cesta z pohraničí na severu Čech před první světovou válkou až do odlidštěného města za éry normalizace s sebou nese mnoho životních zvratů, traumat a tajemství. První román Aleny Mornštajnové.

Pokračování 12 / 19

John Ronald Reuel Tolkien – Hobit Audiokniha

Délka nahrávky: 12 h 31 min

Čte Vladimír Kudla

J.R.R. Tolkien - Hobit, 399 Kč, Tympanum.cz
J.R.R. Tolkien - Hobit, 399 Kč, Tympanum.cz | Zdroj: autor firem

Nejpopulárnější kniha geniálního fantasy spisovatele J. R. R. Tolkiena. Hobit je v prvním plánu pohádkový příběh o velké cestě čaroděje Gandalfa, družiny trpaslíků a hobita Bilba Pytlíka za pokladem střeženým drakem Šmakem. V plánu druhém je to ovšem jeden z prvních kamenů rozsáhlého a světoznámého cyklu příběhů, legend a mýtů z dávné Středozemě, která se později stane dějištěm mytického souboje Dobra a Zla – války o Prsten moci, jež zachytil v eposu Pán prstenů.

Pokračování 13 / 19

Petra Dvořáková – Dědina Audiokniha

Délka nahrávky: 7 hodin 17 minut

Účinkují: Pavla Tomicová, Dita Kaplanová, Johana Tesařová, Ivana Uhlířová, Jaromír Dulava, Robert Hájek, Jiří Vyorálek

Petra Dvořáková Dědina, 339 Kč, OneHotBook.cz
Petra Dvořáková Dědina, 339 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem

Tragikomický příběh jedné malé vsi. Život je tu ještě spjatý s půdou a pohybuje se v hranicích vlastních dveří, pole, hospody, krámu.

Pokračování 14 / 19

Madeline Miller – Kirké Audiokniha

Délka nahrávky: 14 hodin 53 minut

Čte Petra Špalková

Madeline Miller Kirké, 399 Kč, OneHotBook.cz
Madeline Miller Kirké, 399 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem

Jakmile v sobě nymfa Kirke (Petra Špalková), dcera boha Slunce Hélia, objeví kouzelnou moc, vyhostí ji Zeus v obavách z jejích schopností na opuštěný ostrov. Jenže osamělé ženy podléhají rozmarům a čarodějka na sebe nechtíc přivolá hněv bohů i lidí…

Pokračování 15 / 19

Luke Pearson, Stephen Davies: Hilda a pidilidi Audiokniha

Délka nahrávky: 2 hodiny 37 minut

Čte Martha Issová

Luke Pearson, Stephen Davies Hilda a pidilidi, 299 Kč, OneHotBook.cz
Luke Pearson, Stephen Davies Hilda a pidilidi, 299 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: iStock.com

V dobrodružném příběhu modrovlasé rozumbrady Hildy (alias Marthy Issové) se seznámíme s dřevěným skřítkem Poleňákem, který rád lehává u krbu, zjistíme, jak lepkavý je trolí hlen, které vtipy mají rádi duchové a proč obři odletěli do vesmíru.

Pokračování 16 / 19

Petra Soukupová – Klub divných dětí Audiokniha

Délka nahrávky: 5 hodin 50 minut

Čtou: Patricie Solaříková, Matyáš Valenta, Kristýna Podzimková, Robert Hájek

Petra Soukupová Klub divných dětí, 339 Kč, OneHotBook.cz
Petra Soukupová Klub divných dětí, 339 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem

O Mile, Petrovi, Katce a Frantovi si ostatní myslí, že jsou divní. Na začátku nejsou ani přátelé, spíš děti, co spolu tráví čas. Pak ale zažijí něco, na co se nezapomíná.

Pokračování 17 / 19

Paulo Coelho – Alchymista Audiokniha

Délka nahrávky: 4 h 20 min

Čte Lukáš Hlavica

Alchymista, Paolo Coelho, 249 Kč, Tympanum.cz
Alchymista, Paolo Coelho, 249 Kč, Tympanum.cz | Zdroj: archiv firem

Největší brazilský bestseller všech dob – byl dosud přeložen do 34 jazyků a prodalo se ho na 10 milionů výtisků. Takřka pohádkové vyprávění o cestě španělského pastýře za zakopaným pokladem, vycházející z příběhu o splněném snu ze sbírky Tisíc a jedna noc, je zároveň výzvou k naplnění vlastního osudu i poznáním posvátnosti světa, v němž žijeme.

Pokračování 18 / 19

Agatha Christie – Němý svědek Audioknihy

Délka nahrávky: 10 hodin 23 minut

Čte Lukáš Hlavica

Agatha Christie - Němý svědek, 379 Kč, OneHotBook.cz
Agatha Christie - Němý svědek, 379 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem

Příbuzní se užuž třesou na dědictví po tetičce Emily, jenže ta ne a ne umřít. Osudovým se jí stane až míček, který na schodech nechá její psí miláček Bob. Že je to příliš podezřelá náhoda? Poirot (Lukáš Hlavica) se tedy pouští do pátrání…

Pokračování 19 / 19

Stephen King: Osvícení Audiokniha

Délka nahrávky: 19 hodin 12 minut

Čte Petr Jeništa

Stephen King - Osvícení, 449 Kč, OneHotBook.cz
Stephen King - Osvícení, 449 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem

Bývalý alkoholik Jack Torrance získá místo zimního správce v horském hotelu, kam se odstěhuje i se svou ženou a synkem Dannym. Budova má ovšem velmi temnou minulost, jejíž ozvěny negativně působí na všechny obyvatele.

Co o Vánocích poslouchat nebo číst? Audioknihy a e-knihy, které stojí za to

J.R.R. Tolkien - Hobit, 399 Kč, Tympanum.cz
J.R.R. Tolkien - Hobit, 399 Kč, Tympanum.cz | Zdroj: autor firem
Bear Grylls Příběhy skutečné odvahy, 348 Kč, OneHotBook.cz
Bear Grylls Příběhy skutečné odvahy, 348 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem
Vladimír Körner Adelheid, 199 Kč, Tympanum.cz
Vladimír Körner Adelheid, 199 Kč, Tympanum.cz | Zdroj: archiv firem
Luke Pearson, Stephen Davies Hilda a pidilidi, 299 Kč, OneHotBook.cz
Luke Pearson, Stephen Davies Hilda a pidilidi, 299 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: iStock.com
Čtyři dohody - Do Miguel Ruiz, 349 Kč, Tympanum.cz
Čtyři dohody - Do Miguel Ruiz, 349 Kč, Tympanum.cz | Zdroj: autor firem
Co si poslechnout něco zajímavého?
Co si poslechnout něco zajímavého? | Zdroj: iStock.com
Alena Mornštajnová Slepá mapa, 339 Kč, OneHotBook.cz
Alena Mornštajnová Slepá mapa, 339 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem
ussi Adler-Olsen Malé pikantní vraždy, 269 Kč, OneHotBook.cz
ussi Adler-Olsen Malé pikantní vraždy, 269 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem
Petra Soukupová Klub divných dětí, 339 Kč, OneHotBook.cz
Petra Soukupová Klub divných dětí, 339 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem
Agatha Christie - Němý svědek, 379 Kč, OneHotBook.cz
Agatha Christie - Němý svědek, 379 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem
Petra Dvořáková Dědina, 339 Kč, OneHotBook.cz
Petra Dvořáková Dědina, 339 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem
Michael Connelly Černá ozvěna, 379 Kč, OneHotBook.cz
Michael Connelly Černá ozvěna, 379 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem
Madeline Miller Kirké, 399 Kč, OneHotBook.cz
Madeline Miller Kirké, 399 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem
iPohádka – Karel Kovy Kovář, 199 Kč, Martinus.cz
iPohádka – Karel Kovy Kovář, 199 Kč, Martinus.cz | Zdroj: archiv firem
Stephen King - Osvícení, 449 Kč, OneHotBook.cz
Stephen King - Osvícení, 449 Kč, OneHotBook.cz | Zdroj: archiv firem
Alchymista, Paolo Coelho, 249 Kč, Tympanum.cz
Alchymista, Paolo Coelho, 249 Kč, Tympanum.cz | Zdroj: archiv firem
Chirurg – Petra Dvořáková, 229 Kč, Martinus.cz
Chirurg – Petra Dvořáková, 229 Kč, Martinus.cz | Zdroj: archiv firem
Temná dcera – Elena Ferrante, 149 Kč, Martinus.cz
Temná dcera – Elena Ferrante, 149 Kč, Martinus.cz | Zdroj: archiv firem
Jak na sítě – Michelle Losekoot, Eliška Vyhnánková, 279 Kč, Martinus.cz
Jak na sítě – Michelle Losekoot, Eliška Vyhnánková, 279 Kč, Martinus.cz | Zdroj: archiv firem
Aleš Palán- Raději zešílet v divočině, 299 Kč, Tympanum.cz
Aleš Palán- Raději zešílet v divočině, 299 Kč, Tympanum.cz | Zdroj: archiv firem

Co váš čeká v příštím roce? Horoskop pro všechna znamení na rok 2020 od Martiny Boháčové najdete zde.