.

. Zdroj: Nuvio

Co je proteinová dieta a proč je tak účinná?

Proteinová dieta představuje nový způsob hubnutí. Jak funguje a jaké má vlastně přednosti?

Co je keto dieta a jaké má výhody

Jinak se jí také říká keto dieta. Hlavním cílem této diety je přimět tělo, aby začalo samo aktivně spalovat tuky. To se mu podaří díky nastartování procesu zvaného ketóza.

Jako ketóza se označuje stav, kdy je v organismu detekovatelná vyšší hladina tzv. ketolátek, které se vyplavují do krve. Tvořeny jsou v játrech, která k tomu využívají uložený tuk. Celý proces je odstartován za předpokladu, že poklesnou zásoby glykogenu. Glukóza se pak nedostane do krve, ale je využita coby zdroj energie.

Do ketózy se lze dostat omezením přísunu sacharidů. Povolen je příjem bílkovin a tuků. Už po dvou dnech by měl být odstartován tento přirozený proces. Ovšem pozor, zavedené stravování je zapotřebí skutečně důsledně dodržovat.

Zásadní výhodou této diety je tak především to, že je jednak skutečně funkční a lze po ní zhubnout. Další předností je fakt, že pokud se jí rozhodnete držet, nebudete mít hlad. Současně při keto dietě nedochází k nežádoucímu úbytku svalové hmoty.

Dieta s chutí a bez starostí

Pro řadu lidí je keto dieta přijatelná i z hlediska chuti. Rozhodně vás totiž nenutí jíst pouze ovoce a zeleninu. Naopak při proteinové dietě není zapovězeno například tučné maso. Povoleny jsou i uzeniny nebo vejce.

Složení stravy je nicméně nutné dodržovat poměrně striktně. Klasická proteinová dieta může být tedy poměrně náročná na čas. Čekalo by vás s ní vaření a hlavně pravidelné odvažování jednotlivých surovin a počítání.

V současné době však již není nutné se spoléhat jen na dietu sestavenou svépomocí. Značka Ketomix nabízí profesionální dietní balíčky s již připravenými pokrmy. Díky slevám na Ketomix navíc můžete i ušetřit.

Další slevy můžete získat, jestliže využijete nabídky se slevovými kupóny. Přehledně je najdete roztříděny a seřazeny na webu Megakupon.cz.