Co upéct z banánů? Zkuste božsky jemnou banánovou bábovku
Recept na dobrou domácí bábovku je poklad, který oceníte nejen, když se blíží návštěva přátel. Pokud už vás nebaví mramorová, třená, mrkvová nebo čokoládová, dopřejte si ji s banány.
Banánová bábovka
25 dkg polohrubé mouky
25 dkg pískového cukru
25 dkg tuku na pečení
3 zralé, jemně nastrouhané nebo rozmixované banány
1 balení vanilkového cukru
balíček prášku do pečiva
4 celá vejce
Změklý tuk dáme do větší mísy a utřeme ho spolu s cukrem do pěny. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky opatrně vmícháme do směsi cukru a tuku, přidáme vanilkový cukr a mouku prosátou s práškem do pečiva. Na závěr přidáme sníh z bílků a rychle do těsta vmícháme rozmixované banány.
Připravené těsto na bábovku nalijeme do formy a pečeme pozvolna v troubě předehřáté přibližně na 150 °C zhruba hodinu. Upečenou banánovou bábovku můžeme před servírováním jemně posypat moučkovým cukrem.
Kromě přezrálého banánu je možné chuť bábovky vylepšit špetkou jemně nastrouhané citronové kůry, spařenými rozinkami, sekanými oříšky, mandlemi nebo kousky kvalitní hořké čokolády.
Tip redakce
VIDEO: Upečte si tuto duhovou bábovku s borůvkami.