Božsky jemná banánová bábovka

17. prosince 2016

Recept na dobrou domácí bábovku je poklad, který oceníte nejen, když se blíží návštěva přátel. Pokud už vás nebaví mramorová, třená, mrkvová nebo čokoládová, dopřejte si ji s banány.

Banánová bábovka

Změklý tuk dáme do větší mísy a utřeme ho spolu s cukrem do pěny. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky opatrně vmícháme do směsi cukru a tuku, přidáme vanilkový cukr a mouku prosátou s práškem do pečiva. Na závěr přidáme sníh z bílků a rychle do těsta vmícháme rozmixované banány.

Připravené těsto na bábovku nalijeme do formy a pečeme pozvolna v troubě předehřáté přibližně na 150 °C zhruba hodinu. Upečenou bábovku můžeme před servírováním jemně posypat moučkovým cukrem.

Suroviny:

25 dkg polohrubé mouky, 25 dkg pískového cukru, 25 dkg tuku na pečení, 3 zralé, jemně nastrouhané nebo rozmixované banány, 1 balení vanilkového cukru, balíček prášku do pečiva, 4 celá vejce

Tip redakce Kromě přezrálého banánu je možné chuť bábovky vylepšit špetkou jemně nastrouhané citronové kůry, spařenými rozinkami, sekanými oříšky, mandlemi nebo kousky kvalitní hořké čokolády.

Jdi na homepageZpět na začátek
Další příběhy