Alternativa k oblíbené bublanině? Zkuste špaldový koláč s ovocem

10. července 2021 • 06:00
Letní špaldový koláč • Foto: iStock

Tento koláč zvládne úplně každý. Je vhodný do letních dní a díky mascarpone a ovoci také nadýchaný a osvěžující. A navíc kompletně upečený z celozrnné špaldové mouky, která na chuti rozhodně nic neubere.

Ingredience:

160 g celozrnné mouky, 50 g másla, lžička prášku do pečiva, 10 g kakaa, 60 g cukru krupice, 20 g vanilkového cukru, dvě vejce, 150 ml mléka, 100–150 g mascarpone, 100 g od každého ovoce – borůvky, třešně nebo dle vašeho výběru, moučkový cukr na poprášení

Postup:

1. Rozehřejte na pánvi máslo. Mezitím smíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem.

2. Krupicový a vanilkový cukr společně s oběma vejci vyšlehejte do světlé objemné pěny.

3. K rozpuštěnému máslu přilijte mléko a vzniklou tekutou směs vlijte k vyšlehaným vejcím s cukrem. Důkladně vše promíchejte a přisypte mouku s kakaem.

4. Ručně vše promíchejte tak, aby vzniklo hladké táhlé těsto. Lžící či nožem do něj přihoďte kousky mascarpone a lehce promíchejte tak, aby je těsto pohltilo, ale nerozmíchalo.

5. Koláčovou směs přelijte do kulaté formy vymazané máslem. Nahoru přidejte další kousky mascarpone a bobulovité ovoce.

6. Dejte péct na 170 °C na 30 minut. Po upečení nechte vychladnout a pocukrujte.

Hotovo!

Autor: redakce Ženy.cz
Jdi na homepage Zpět na začátek

Horoskopy