Kde koupit nejkrásnější adventní věnec?

Kde koupit nejkrásnější adventní věnec? Zdroj: iStock.com

Kde koupit adventní věnec? Našli jsme pro vás nejkrásnější tradiční i moderní!

K adventnímu období neodmyslitelně patří adventní věnec, který doma umí vykouzlit sváteční atmosféru a zároveň připomíná, že už brzy budou Vánoce. Přinášíme vám inspiraci, jak věnec může vypadat. A pokud si na výrobu vlastního netroufáte, poradíme vám, kde koupit takový, jaký vám bude vyhovovat.

V roce 2023 připadá první adventní neděle na 3. prosince, což znamená, že je nejvyšší čas začít řešit adventní věnec. Máte chuť vytvořit si vlastní, ale nestíháte? Pořiďte si místo klasického korpusu a chvojí proplétaný proutěný kruh, do kterého můžete jen zastrkat pár větviček a jehož základ necháte vykukovat. Ozdobit ho pak můžete podle libosti: někdo si potrpí na klasiku v podobě jehličnatého věnce s usušenými plátky pomeranče, oříšky a červenými svíčkami, jiní zase každoročně experimentují a sledují aktuální trendy.

Další variantou je na dřevěnou kulatinu přilepit tavnou pistolí pár větviček a ozdob a přidat svíčky. Svíčky můžete společně s jehličím také naaranžovat do misky nebo třeba květináče. Nejdůležitější je, aby se adventní věnec líbil vám! Takže si do jeho výroby nenechte nikým mluvit.

Náš tip: Spojte příjemné s užitečným a vyrazte na lov materiálu na věnce ven do přírody. Vezměte si s sebou jen nůžky a plátěnou tašku a sbírejte větvičky, šípky, klacíky, šišky, kaštany… cokoliv, co vám padne do oka. Přírodní ozdoby jsou totiž stejně nejkrásnější a navodí tu pravou vánoční atmosféru mnohem lépe než skleněné nebo plastové kuličky.

A pokud se na výrobu věnce necítíte, nezoufejte! Rozhodně není žádná ostuda si ho koupit v zahradnictví nebo v květinářství. A že je z čeho vybírat! Jen počítejte s tím, že za něj zaplatíte víc, než když si ho vyrobíte sami. Na druhou stranu ale ušetříte čas a podpoříte svůj oblíbený obchod.

Inspiraci a tipy, kde si objednat adventní věnec, najdete na následujících stranách. >>>

Pokračování 2 / 13

Základ z proutí

U adventního věnce nemusí být korpus celý zakrytý větvičkami. Když zvolíte proplétaný základ z proutí, klidně to přiznejte!

Pokračování 3 / 13

Čtyři v jednom

Tohle je něco pro opravdové experimentátory: adventní svícen s jednou svící, která má ovšem čtyři knoty. Buďte originální!

Pokračování 4 / 13

Obměna tradičních barev

Přírodní dekorace jako sušená jablka, pomeranče, skořice, badyán nebo šišky nikdy nevyjdou z módy! A můžete je kombinovat s libovolnými barvami.

Pokračování 5 / 13

Nepravidelný tvar

Věnec rozhodně nemusí být dokonale uhlazený. Naopak! Nepravidelně vykukující větvičky vypadají skvěle!

Pokračování 6 / 13

Různé podoby svíček

Pokud se nebojíte nových nápadů, pořiďte si letos každou svíčku jinak vysokou, širokou nebo klidně i jinak barevnou.

Pokračování 7 / 13

Podlouhlý tvar

Adventní věnec je tradičně kulatý, můžete ale zvolit také moderní podlouhlé aranžmá. I takový adventní svícen vypadá efektně.

Pokračování 8 / 13

Metalické odlesky

Metalické barvy k Vánocům neodmyslitelně patří. A na adventním věnci vypadají luxusně.

Pokračování 9 / 13

Vánoční recyklace

Na ozdobu věnce můžete využít také kuličky z vánočního stromku, které již nevyužíváte.

Pokračování 10 / 13

Zasněžená příroda

Adventní věnec, který připomíná zasněženou divokou přírodu? Proč ne! Fantazii se meze nekladou.

Pokračování 11 / 13

Adventní minimalismus

I minimalistický a čistě přírodní adventní věnec vypadá krásně. Tenhle konkrétní navíc myslí i ekologicky!

Pokračování 12 / 13

Šiškový korpus

Pokud vás zelené věnce z chvojí nudí, vsaďte letos na korpus ze šišek.

Pokračování 13 / 13

Přírodní prvky

Adventní věnec nemusí zdobit jen chvojí. Můžou je doplňovat i listnaté větvičky, klacíky, sušená stébla trávy nebo nastříhané kousky z keře.