.

. Zdroj: Shutterstock

.
.
.
.
.
10
Fotogalerie

9 potravin, díky kterým si lépe užijete sex

Řekni mi, co jíš, a já ti povím, jaký máš sex. Zdá se vám takové tvrzení přehnané? Jídlo má vliv na naši fyzickou kondici, emoce, myšlení a zcela nepochybně ovlivňuje i naši sexuální aktivitu. 

Máme pro vás 9 potravinových sexy startovačů, díky kterým si budete milování užívat mnohem víc.

Panenská kokosová voda z jednoho mladého kokosu obsahuje kromě draslíku a sodíku 15 % denní dávky magnesia, 17 % denní dávky manganu a 10 % vitaminu C. Obsahuje cytokininy (zejména kinetin a trans-zeatin), které detoxikují organismus a dodávají tělu „šťávu“.

Kokosové máslo je zdrojem kvalitní energie a zároveň podle ájurvédy uspokojí chuť na sladké, což vede ke zlepšení nálady.

Mandle byly symbolem plodnosti již ve starověku. Obsahují aminokyselinu arginin, která zlepšuje krevní oběh.

Banány nepochybně těží ze svého tvaru. Ale vedle toho obsahují též antioxidanty, draslík a vitamin C. Všechny tyto látky zlepšují naši celkovou kondici.

Čokoláda obsahuje některé budivé aminy a má zejména vysoký obsah antioxidantů, podobně jako červené víno. Pomáhá uvolňovat hormon serotonin a má vliv na prožívání pocitů štěstí. Zdravotní a afrodiziakální význam však mají především tmavé, hořké druhy čokolády s vysokým obsahem kakaa, které obsahují největší množství prospěšných látek a málo cukru.

Avokádo obsahuje nenasycené mastné tuky, které snižují cholesterol a zlepšují průtok krve cévami, obsahuje thiamin, který je spojován také se zvýšenou sexuální touhou a pozitivním vlivem na erektilní dysfunkce. Aztékové mu přisuzovali zázračnou moc kvůli jeho tvaru, který jim připomínal varlata.

Ústřice, o jejich povzbuzujících účincích na libido věděl už Casanova, který jich prý konzumoval až padesát denně. Účinné jsou díky vysokému obsahu zinku a vzácných aminokyselin.

Med kromě zdraví prospěšných látek také obsahuje značné množství boru, který pomáhá udržovat tělo aktivní a optimalizuje hladinu estrogenu. Může také podporovat zvýšení hladiny testosteronu v krvi, což je hormon zodpovědný za podporu libida u mužů i žen.

Fíky mají připomínat ženský genitál a prý byly oblíbeným pokrmem sexuálního symbolu starověku, královny Kleopatry. Látky obsažené v jejich semínkách při jejich pravidelné konzumaci zvyšují počet mužských spermií. Ty jsou pak aktivnější a rychleji se pohybují. Pravidelná konzumace fíků tak napomáhá snížení rizika neplodnosti u mužů.

9 potravin, díky kterým si lépe užijete sex

.
. | Zdroj: Shutterstock
.
. | Zdroj: Shutterstock
.
. | Zdroj: Shutterstock
.
. | Zdroj: Shutterstock
.
. | Zdroj: Shutterstock
.
. | Zdroj: Shutterstock
.
. | Zdroj: Shutterstock
.
. | Zdroj: Shutterstock
.
. | Zdroj: Shutterstock
.
. | Zdroj: Shutterstock

Článek připravil časopis Moje psychologie.