Peeling pro osvěžení obličeje i těla z limetek louhovaných ve vodce, grepové šťávy a se spoustou mořské soli, Lush, lush.cz, 345 Kč/ 100 ml

Peeling pro osvěžení obličeje i těla z limetek louhovaných ve vodce, grepové šťávy a se spoustou mořské soli, Lush, lush.cz, 345 Kč/ 100 ml Zdroj: archiv firem

Jemný peelingový krém Hydrabio, Bioderma, doporučená cena 345 Kč/75 ml
Pleťový peeling s výtažkem z aloe vera, Evoluderma, koupíte v síti parfumerii FAnn nebo na fann.cz, 129 Kč/150 ml
Aktivní peeling, For life Madaga, forlifemadaga.com, 291 Kč/50 ml
Gelový peeling, Avène, doporučená cena 370 Kč/75 ml
Jemný enzymatický peeling Sensitive Skin, Alcina, 599 Kč/25 g
9
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Které obličejové peelingy nám vyhovují?

Pro někoho je možná obličejový peeling zbytečností, ale jakmile ho jednou použijete, stanete se na něm závislá. Zjistíte totiž, že pleť je po použití mnohem jemnější, hladší i živější. Pravidelným používáním peelingu navíc pomůžete hydratačním i anti-aging krémům, které mohou na pleti zbavené odumřelých buněk fungovat, jak nejlépe umí!

Editorka Irena, 42 let, citlivá pleť s rozšířenými cévkami

Pudrový peeling Juvena

Tento pleťový peeling mne zaujal hned na první pohled svou pudrovou konzistencí. Smícháte si ho totiž s vodou, a tím přímo ovlivníte účinky celého výrobku. To jsem ocenila hned ze dvou důvodů: Mám citlivou pleť se sklony k dermatitidě, a tak obyčejnou chlorovanou vodou na svém obličeji dost šetřím. Peeling jsem smíchala s Jarischovým roztokem, který dělá mé pleti mnohem lépe než voda. Druhým důvodem je to, že mohu regulovat, kolik zrníček na obličej vlastně použiji. Mám totiž pocit, že mi stačí opravdu málo. Chápu, že někdo chce raději už hotový výrobek a ne si ho ještě před použitím „mixovat“, já z toho ale byla nadšená.

Zrníčka byla velmi jemná a vůbec neškrábala, což bylo další plus. Vůně neutrální, jemná, ale překvapivě dlouho po použití jsem ji cítila, bez čehož bych se obešla. Co je ale podstatné: Výrobek fungoval skvěle. Pleť byla po jeho použití hladká a také hydratovaná, což jsem ocenila. Nebyla podrážděná. Nebyla ani zklidněná, což ale výrobek ani neslibuje. Cena není úplně nejnižší, ale můžete se spolehnout, že výrobek dlouho vydrží.

upravené fotky
upravené fotky | Zdroj: archiv firem

Další z výrobků, který slibuje šetrné zacházení s citlivou pletí, je gelový peeling od Avène. Musím říct, že je opravdu jemný po všech stránkách. Gel se výborně nanáší. Zrnka peelingu jsou trochu větší a v gelu jich je poněkud méně. Pro mne to byla dobrá zpráva, protože nechci svou citlivou pokožku nijak extrémně „mordovat“. Gel odvede skvělou práci, pokožka je vyhlazená a díky termální vodě i zklidněná. Gel se z pleti trochu hůře smýval, možná i kvůli tomu byla pak moje pokožka nejen hladká, ale i trochu napjatá. Jinak ale perfektní. Vůně byla velmi jemná, což mi vyhovovalo.

+ hladká pokožka

+ jemná vůně

+ zklidní citlivou pleť

upravené fotky
upravené fotky | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ivona, 34 let, smíšená pleť se sklony k zarudnutí

Jemný peeling Alcina

Tohle je mimořádně jemný peeling ve formě bílého prášku, který se hodí pro citlivou pleť (což já někdy mívám). Aplikuje se tak, že si nejprve navlhčíte ruce a nasypete do nich větší špetku "pudru". Smícháte v dlani a jemně tím namasírujete obličej. Pak klasicky smyjete. Peeling je velmi příjemný a jemný, nemá žádné obrušovací částečky. Svou pudrově nevtíravou vůní evokuje dětskou kosmetiku. Umím si představit, že bych ho používala i několikrát týdně nebo si s ním zkrátka myla obličej. Po použití byla pleť klidná, sjednocená, bez zarudnutí, k čemuž mívá sklony. Byla jsem opravdu spokojená!

+ vhodný pro citlivou pleť

+ nevtíravá vůně

+ velmi jemný

upravené fotky
upravené fotky | Zdroj: archiv firem

Peeling s lávovou zemí Nobilis Tilia

Tento peeling si doporučuji vzít s sebou rovnou do vany. Nejenže je určený na obličej i na tělo, ale má i výraznou khaki barvu, takže budete ráda, že pak můžete jeho zbytky zkrátka osprchovat. Jde o hutnější gelovou emulzi s obsahem lávové země a éterických olejů, takže při používání dodává pocit, že se rozmazlujete někde ve spa. Peeling je poměrně jemný a šetrný, kůži mi nikterak nepodráždil a navíc má i mycí schopnosti, takže po něm není třeba používat žádný sprchový gel. I z tohoto důvodu ho raději nechávám stát na vaně a považuji ho primárně za produkt na tělo. A na obličej, když mi zbyde čas.

+ obsah éterických olejů

+ jemný a šetrný

+ mycí schopnosti

upravené fotky
upravené fotky | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Andrea, 26 let, normální občas citlivá pleť s hrubšími místy

Aktivní peeling For Life & Madaga

Abych se přiznala, donedávna jsem obličejové peelingy tak trochu opomíjela. Až do té doby, než mi na diagnostice pleti řekli, že moje pleť je na můj věk zbytečně hrubá a místy málo hydratovaná. Krém se totiž přes vrstvu odumřelé kůže nedostane na správná místa, a tím pádem působí jen z části. Peeling od české značky mi byl sympatický, ještě než jsem ho vůbec použila. Jednoduché balení, roztomile růžový gel obsahu a příjemná vůně i konzistence mě nadchly.

Přestože se jedná o peeling, k pleti je naprosto šetrný. Jemnými krouživými pohyby jsem si promasírovala obličej a zrníčka se na pleti postupně rozpustila. Určitě se nebojte nepříjemného drhnutí, jedná se spíše o příjemné lechtání. Zbytky gelu jsem smyla teplou vodou a dočistila micelární vodou. Nakonec jsem použila hydratační krém stejné značky. Neměla jsem vůbec podrážděnou pleť ani necítila pálení nebo začervenání. Obličej byl na dotek dokonale jemný a podle mě i konečně pořádně hydratovaný. Peeling stačí používat dvakrát za měsíc, takže se navíc nemusíte bát, že byste si malé balení hned vyplýtvala.

upravené fotky
upravené fotky | Zdroj: archiv firem

Jemný peelingový krém Bioderma

Přípravky od této značky miluji, a tak jsem se na první použití tohoto peelingu opravdu těšila. Před samotným nanášením jsem pleť lehce navlhčila vodou, aby přípravek lépe klouzal po kůži. Pak jsem klasicky krouživými pohyby masírovala zhruba dvě minuty celý obličej. Konzistence je trošku hrubší, ale to mi nevadilo. Stačilo jen ubrat tlak při masáži.

Následně jsem smyla přípravek vodou a dočistila micelární vodou. Na chvilku mi na obličeji vyskákaly červené flíčky, zřejmě moje pleť není na tak důkladné čištění zvyklá. Za pár minut bylo zase všechno v pořádku. Cítila jsem příjemnou elasticitu obličeje, který byl na dotek perfektně jemný.

+ hrubší konzistence

+ jednoduché smývání

+ pružná pleť

upravené fotky
upravené fotky | Zdroj: archiv firem

Editorka webu mojezdravi.cz Katka, 37 let, smíšená pleť s prvními vráskami

Peeling s mořskou solí Lush

Produkt mě nadchnul na první dojem svým obalem. V záplavě nudných bílých tubiček byl jeho černý a poctivě do detailu vyvedený kelímek příjemným osvěžením. Přímo jsem se těšila, až ho použiji. Štítek na obalu (přehledně umístěný na víčku kelímku) sliboval, že mořská sůl provede perfektní peeling a pročistí, bio limety rozzáří a avokádové máslo zjemní moji pleť. Po otevření kelímku jsem ucítila velmi intenzivní, ale zároveň přirozenou vůni limetek a avokáda. Prosté čisté dva tóny bez příkras.

Peeling má hrubší konzistenci, krystalky soli jsou větší, než jsem zvyklá, ale to mi vůbec nevadilo. Dobře se nanášel i odstraňoval a pleť byla po jeho použití jemnější a oživenější. Měla jsem pocit, že jsem pro sebe něco udělala, že je to vidět. Navíc jsem se cítila víc probuzená, plná energie. Sůl a obsažený alkohol (na obalu jsem se dočetla, že jsou v něm bio limety louhované ve vodce!) pleť dokonale pročistí a také mají protizánětlivé účinky. Někoho s hodně citlivou pletí to může trochu štípat, ale po peelingu chceme hloubkové čištění. Těžko se mi hledají na tomto výrobku negativa. Navíc, když si na obalu přečtu, že je to ručně vyráběný výrobek, netestovaný na zvířatech a že za pět přinesených obalů k recyklaci dostanu jeden nový plný. Těch pozitiv je až moc a já nemůžu jinak, než hodnotit čistou jedničkou.

+ do detailu vyladěný kelímek

+ snadné nanášení i odstraňování

+ perfektní hloubkové čistění

upravené fotky
upravené fotky | Zdroj: archiv firem

Peeling Evoluderm s obsahem aloe vera

Design je velmi jednoduchý, ale to mi rozhodně nevadilo. Výrobce slibuje, že peeling odstraní odumřelou kůži a renovuje kožní buňky. Obsažený glycerin má pleť zvláčnit a složení je navrženo tak, aby podporovalo přirozenou rovnováhu pleti. Vůně je jemnější s tóny aloe vera. Konzistence je velmi jemná. Zrníčka není skoro cítit a je hodně tekutý a poměrně i mastný. Na výrobku se uvádí „gentle scurb“ a tak mi také přišel. Po použití byla pleť jemně mastná, což mi nevadilo, protože peeling si dělám vždy večer, když už se nikam nechystám. A také jsem cítila příjemné oživení.

+ jemná vůně aloe vera

+ oživená pleť

+ příjemně promaštěný obličej

upravené fotky
upravené fotky | Zdroj: archiv firem