.

. Zdroj: Archiv firem

.
.
.
.
.
13
Fotogalerie

Módní hygge: Kde koupit kašmírové svetry za skvělou cenu?

Kašmírový svetr – jeden z mála univerzálních kousků, který vás spolu s džínami zachrání, když nevíte, co na sebe. Nadto vypadá luxusně a dokonale hřeje, takže pokud nejste zrovna milovnice vrstvení, budete za něj jen ráda. 

Kašmírový svetr patří k základním pilířům zimního šatníku. Jak pravil Herbert de Givenchy, dvorní návrhář Audrey Hepburn: „Všechno, co ženy potřebují, aby byly chic, je trenčkot, kostým, jeden pár kalhot a kašmírový svetr.“

Na druhou stranu ale takový kousek něco stojí, jeho vlna se totiž získává z kašmírských koz a nejjemnější je u slabin, kde jí moc není. Pokud ale netrváte na nejkvalitnějších kašmírových vláknech, můžete si jeho hřejivost užít i tak. Kašmírové svetry totiž nabízejí i řetězce s rychlou módou, ačkoli člověk musí trochu pečlivěji hledat. Ale jak se říká: Kdo hledá, najde – a nejen svetry ze směsi, ale i ze 100% kašmírové vlny.

Kašmírovým svetrům sluší neutrální barvy jako šedá, béžová nebo třeba pastelově růžová, které umocňují dojem měkkosti. Skvěle je využijete jako základ pro současné trendy, jako jsou neonové barvy, kostky nebo zvířecí vzory. Béžový nebo šedý svetr můžete také po francouzsku sladit s bílými džínami, které jsou čím dál větším trendem. Hledáte trochu výraznější kousek? I takové jsme pro vás našli!