Carel, 365 EUR, carel.fr

Carel, 365 EUR, carel.fr Zdroj: archiv firem

Mango, 1299 Kč, mango.com
Jonak, 4600 Kč, jonak-paris.com
Mango, 2299 Kč, mango.com
Nodaleto, 17900 Kč, nodaleto.com
Mango, 1599 Kč, mango.com
34
Fotogalerie

Vykročte vstříc jaru! Těchto 5 trendy bot vám s tím pomůže

Výrazné barvy, štras, vysoké podpatky a zábava. Tak by šly ve zkratce popsat prvky, které budeme na botách během jara vídat vůbec nejčastěji. Do módy se vrací typická ženskost, která ale s sebou nese i notnou dávku nepohodlí. Obstojí tyto trendy déle než jednu sezónu?

Barevné lodičky

Být jednoduše nepřehlédnutelná. Tak zní jasný vzkaz letošní módy, který prostupuje oblečení i doplňky, boty nevyjímaje. Zatímco jsme poslední dva roky trávili drtivou většinu času v pohodlných teniskách, plochých pantoflích a chelsea boots, teď nadchází doba opulentních podpatků. Co to znamená v praxi? Základem našich botníků se znovu stanou – pokud jim to tedy dovolíme – lodičky.

Nosit se během celého roku budou především špičaté modely s klasickým jehlovým, ale i postupně se rozšiřujícím podpatkem. A že rozhodně nepůjde o neutrální, nevyrázné kousky, nasvědčuje již teď nabídka barev v obchodech – čím budou lodičky výraznější a pestřejší, tím lépe.

TIP NA VIDEO: Období tenisek se blíží. Jak je nosit?

Video placeholde

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 5

Platformy až do nebes

Jen málo bot zažívá v tuto chvíli takový boom jako model Medusa od italského módního domu Versace. Tyto sandálky s krytou špičkou, páskem kolem kotníku, nekonečně vysokou platformou a stabilním podpatkem jsou základním stavebním kamenem nové módní estetiky, která kombinuje prvky z glamrockové éry 70. let i osmdesátkové party. Platformy ovšem během jara najdete i na klasických kotníčkových botách nebo třeba mokasínech na vysokém podpatku, jež vycházejí z ikonického modelu Gucci.

Pokračování 3 / 5

Nazouváky tak trochu jinak

Jen do nich vklouznete a můžete vyběhnout. A to doslova. Se stoupajícími teplotami bude v ulicích přibývat také pohodlných nazouváků, které se vám budou hodit na každou příležitost. Na jedné straně to budou ploché botky, které svým vzhledem i pohodlím budou evokovat domácí papuče. S nazouváky s otevřenou patou se ale po několikaleté odmlce setkáme také v sekci mokasínů. Neokoukanou novinkou pak budou pantofle na klínku, případně platformě či elegantním tenkém podpatku, jež budou osvěžující alternativou ke klasickým lodičkám.

Pokračování 4 / 5

Francouzská klasika

Páskové lakovky jsou esencí typického francouzského stylu. A od loňského roku se těší velkému návratu i mezi hlavní módní trendy. Nosit se letos budou jak ty klasické s nižším blokovým podpatkem a dvěma až třemi pásky přes nárt, tak modely s masivní platformou. Ta vám přidá dobrých pár centimetrů do výšky, zároveň vám při chůzi ale zajistí natolik pohodlí a stability, že v botkách vydržíte klidně celý den.

Pokračování 5 / 5

Pásky a vázání

Sandálky jsou rok co rok základem jarního i letního botníku. A letos tomu nebude jinak. Zatímco před rokem jsme milovali hlavně blokové mules z nařasené kůže či koženky, letos se hitem číslo jedna stanou modely s tkaničkovým zavazováním kolem kotníku i lýtka. Takové boty budou navíc často zdobené i tenkými pásky v celé délce nártu, čímž dají módnímu světu jasný signál, že již během léta se nejspíš dočkáme plnohodnotného návratu kontroverzních gladiátorek.