Rocky Barnes a Barbara Palvin

Rocky Barnes a Barbara Palvin Zdroj: profimedia.cz

6 typů podprsenek, bez kterých se neobejdete! Máte je všechny?

V šatníku máme většinou několik druhů džín i různé střihy halenek, ale co podprsenky? Se dvěma si rozhodně nevystačíte! Potřebujete alespoň šest různých druhů! Poradíme vám, které to jsou. 

Podprsenka bez ramínek

Podprsenku bez ramínek unosíme především v letních měsících, kdy často oblékáme topy i šaty s odhalenými rameny nebo uzounkými špagetovými ramínky. Vsadit můžete na multifunkční podprsenku s odepínacími ramínky nebo si pořídit takzvaný bandeau střih. Při výběru takové podprsenky je velmi důležité, abyste zvolila správný obvod, který zaručí, že prsa budou na svém místě i bez ramínek.

Bandeau podprsenka, Tezenis, 349 Kč
Bandeau podprsenka, Tezenis, 349 Kč | Zdroj: archiv firem

Další typy podprsenek najdete na dalších stránkách>>>

Pokračování 2 / 6

Balkonetka

Balkonetka nebo také bardotka (podle Brigitte Bardot, která ji proslavila) je podprsenka, která má jen mírně vykrojené košíčky a vyšší střed. Specifický střih zpevňuje poprsí a zvládne vyčarovat krásný dekolt. Je ideální do středně hlubokých výstřihů, ze kterých nevykukuje.

Černá balkonetka, HM, 399 Kč
Černá balkonetka, HM, 399 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 3 / 6

Plunge

Podprsenky typu plunge mají nízký střed a výrazně vykrojené košíčky. Tento střih tlačí poprsí k sobě, a vy se tak můžete těšit z většího a také pevnějšího dekoltu. Pokud máte malá ňadra a chcete je opticky zvětšit, můžete sáhnout po plunge podprsence s push-up efektem.

Plunge podprsenka, Reserved, 399 Kč
Plunge podprsenka, Reserved, 399 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 4 / 6

Braletka

Nejoblíbenější podprsenka poslední doby – tak to je braletka. Nemá kostice ani vycpávky, ale zato bývá nádherně zdobená krajkou a vypadá úžasně, když ji necháte koukat z pod tílka, trička nebo svetříku.

Braletka, Etam, 899 Kč
Braletka, Etam, 899 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 5 / 6

Hladká podprsenka

Krajkové podprsenky jsou krásné, svůdné, sexy... ale doma v šuplíku byste měla mít i jednu hladkou, ideálně v černé i bílé barvě, kterou budete nosit pod těsná trička nebo třeba saténové halenky. Když by se pod takovými kousky rýsovala krajka nebo výšivka, zkazilo by to celkový dojem outfitu.

Set bílé a černé hladké podprsenky, HM, 399 Kč
Set bílé a černé hladké podprsenky, HM, 399 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 6 / 6

Sportovní podprsenka

Kvalitní sportovní podprsenku byste měla mít i v případě, že jen čas od času vyrazíte třeba na kolo nebo na celodenní výlet. I dlouhé chození totiž namáhá citlivé vazivové pruhy, které dávají poprsí tvar.

Sportovní podprsenka, Nike Performance, zalando.cz, 600 Kč
Sportovní podprsenka, Nike Performance, zalando.cz, 600 Kč | Zdroj: archiv firem