Street style

Street style Zdroj: Profimedia.cz

Halenka, Esprit, 1199 Kč, prodává Fashion Arena Štěrboholy
Gelový lak na nehty, HM, 199 Kč
Kalhotový kostým, Y.A.S., 142 eur, www.asos.com
Květované šaty, Reserved, 999 Kč
Asymetrické šaty, Zara, 549 Kč
7
Fotogalerie

Ultra violet: Barva roku 2018 nemusí být jen pro odvážné. Jak ji nosit?

Fialová barva je takovým módním oříškem. Po turbulentních devadesátkách jsme si ji dlouho spojovali s podnikatelským nevkusem a málokdo se ji odvážil znovu nosit. Až do letošního roku, který se celý veze na módní fialové vlně. 

Na rozdíl od levandulové nemá být ultra violet brána jen jako módní trend, spíše má obecně symbolizovat dění ve společnosti, v kultuře, v designu nebo právě v módě. Čerpá z odkazu psychedelického Davida Bowieho v sedmdesátých letech i Prince a jeho Purple Rain o dekádu později. Evokuje vesmír a tajemno, působí mysticky, provokativně, ale současně probouzí kreativitu a dává naději v lepší zítřky.

Caroline @carolineissa wearing the amazing designer @petarpetrovvienna during the SS18 NYFW #streetstyle #streetfashion #nyc #nyfw #CarolineIssa #PetarPetrov #austriandesigner #purple #fallfashion #ss18 #styleinspo #fashionblogger #bloggerstyle #ootd #leatherpants

Příspěvek sdílený Icônes De Style (@iconesdestyle),Lis 20, 2017 v 1:00 PST

Tento odstín samozřejmě vyžaduje silnou osobnost a také trochu toho stylistického umu. Určitě ale nešlápnete vedle, když ho zkombinujete se základními odstíny, jako jsou černá, šedá, bílá, a popřípadě s jemnou preppy kostkou. Odvážnější z vás mohou přidat ještě jednu barvu navíc jako italská stylistka a modní ikona Diletta Bonaiuti.

Diletta Bonaiuti
Diletta Bonaiuti | Zdroj: Profimedia.cz

👌🏼💜 it’s always a pleasure @santoniofficial #santoniFW18 @editedbyMarcoZanini #ad

Příspěvek sdílený Diletta Bonaiuti (@dilettabonaiuti),Úno 22, 2018 v 12:30 PST

A pokud si nejste jistá, zkuste třeba ultra fialové nehty nebo novou vůni inspirovanou fialkami.