....

.... Zdroj: Pixabay

Nejdůležitější částí sportovního outfitu je správná podprsenka!

S příchodem jara nesouvisí jen probouzení přírody, delší dny nebo charakteristická vůně. Podstatnou změnou je i oteplení, které umožňuje přesunutí aktivit z fitcenter a tělocvičen do přírody. Například běhání dává příroda úplně jiný krásnější rozměr, podstatnou změnu s příchodem jara zažívají i milovníci jógy a outdoorových cvičišť. Jaká část oblečení je pro cvičení venku nejdůležitější? Přinášíme několik tipů na „must have“ kousky.

Pohyb je zcela přirozenou aktivitou, sport je ale pro pohybový aparát daleko náročnější. Tělo se dostává do hraničních poloh, pocitů a fyziologických hodnot, právě oblečení by mělo napomoci co nejkomfortnějšímu pocitu při cvičení. Venku musí navíc vzdorovat výkyvům teplot nebo povětrnostním vlivům. Sportovní oblečení musí především správně sedět, rozhodně se nebojte přiléhajícího oblečení. Funkční materiály dokáží kontaktem s kůží pomoci s odvodem vlhkosti a lepší tepelné izolaci. V případě kompresního prádla zase oblečení napomáhá lepšímu prokrvení svalstva.

Základem je správná podprsenka

I když je podprsenka tou nejméně viditelnou součástí cvičebního outfitu, je absolutním základem. Na sportovní podprsence nešetřete a předem si určete pro jaký sport ji budete používat, podle toho zvolte správný typ „supportu“. Nízká podpora podprsenky je vhodná pro klidnější aktivity jako jóga nebo pilates, naopak vysokou podporu zvolte pro intenzivní trénink, běh nebo tenis. Kvalitní sportovní podprsenky seženete například v prodejně Adidas nebo Nike.

Nebojte se barev

U sportovní módy popusťte uzdu své fantazii. Hravost a pestrost hrají prim. Výrobci přichází s nepřeberným množstvím barev a vzorů. Osobitě zkombinovaným oblečením vyjádříte svou individualitu. V případě běžeckého oblečení jde i o lepší viditelnost pro řidiče. Trendem sezóny se stává především kombinace tyrkysové, neonově růžové, fialové a modré. Důkazem jsou například leginy O´Neill a tričko Alpine Pro.

Alpine Pro tričko, outletová cena 799 Kč
Alpine Pro tričko, outletová cena 799 Kč | Zdroj: Fashion Arena Prague Outlet

O´Neill leginy, outletová cena 1 113 Kč
O´Neill leginy, outletová cena 1 113 Kč | Zdroj: Fashion Arena Prague Outlet

Bez vhodných bot ani krok

Výběr vhodné obuvi vypadá jako banalita. Opak je však pravdou. Aby vás z aktivního pohybu nebolelo celé tělo, musíte svým nohám poskytnout tu správnou oporu. Materiál sportovní obuvi by měl být především pevný, odolný a zároveň také pružný, aby vás boty nijak nelimitovaly. Pamatovat byste měli také na to, že na každý sport se hodí jiný typ obuvi. Pro přírodní povrchy je vhodný výraznější vzorek s větší plochou a pro rovné, tvrdší terény naopak vzorek méně výrazný. Sportovní obuv nabízí prodejna Asics ve Fashion Arena Prague Outlet.

Asics boty, outletová cena 2 934 Kč
Asics boty, outletová cena 2 934 Kč | Zdroj: Fashion Arena Prague Outlet

Asics boty, outletová cena 1 533 Kč
Asics boty, outletová cena 1 533 Kč | Zdroj: Fashion Arena Prague Outlet

Fashion Arena Prague Outlet je největší outletové centrum v České republice. Za deset let svého působení se Fashion Arena Prague Outlet stal významným místem nadčasové módy díky své široké nabídce módních značek, vhodnému umístění a doprovodným službám. Na celkové ploše 25 000 m2 zde aktuálně ve 116 obchodních jednotkách naleznete sortiment více než 200 světových i domácích značek a nakoupíte denně o 30 až 70 % výhodněji.

Další inspiraci najdete na http://www.fashion-arena.cz.