Video placeholde

Vaše pleť vám poděkuje: 5 kroků k dokonalému odlíčení

Líčení věnujeme dost času. Stejnou pozornost si ale zaslouží také jeho důkladné odlíčení, po kterém vaše pleť zůstane zářivá, pružná a zdravá. Jak tedy správně při odličování a čištění pleti postupovat?

Odlíčení očí

Svoji odličovací rutinu začněte odstraněním make-upu z očí. K tomu využijte ideálně dvoufázový odličovač, který si poradí jak s nánosy očních stínů, tak s voděodolnou řasenkou. Produkt protřepejte a naneste na vatové nebo látkové tamponky. Při odstraňování buďte opatrná, víčka jsou totiž velice citlivá, takže z nich rozhodně make-up neodstraňujte silou.Tamponky pouze zlehka položte na oči, chvíli vyčkejte a poté jemně stáhněte dolů.

Expresní odličovač na oči s chrpou, Yves Rocher, 219 Kč
Expresní odličovač na oči s chrpou, Yves Rocher, 219 Kč | Zdroj: archiv firem

Další kroky k dokonalému odlíčení najdete na následující stránce >>

Pokračování 2 / 5

Odlíčení obličeje

Po odlíčení očí se přesuňte ke zbytku obličeje. K odstranění make-upu můžete zvolit třeba micelární vodu nebo odličovací olej, který líčení krásně rozpustí a zajistí, že vaše pleť bude skutečně zbavená všech zbytků. Buďte při odstraňování make-upu co nejvíce šetrná, zejména pokud máte obecně sklony k přecitlivělosti pleti. Pokožka by se totiž jinak mohla podráždit a byla by zarudlá.

Zklidňující čisticí olej pro citlivou pleť, Nivea, 149 Kč
Zklidňující čisticí olej pro citlivou pleť, Nivea, 149 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 3 / 5

Vyčištění pleti

Pokud si myslíte, že odstraněním make-upu celá pleťová procedura končí, jste na omylu. Po odlíčení by vždy mělo následovat důkladné vyčištění pleti. Vybrat si můžete z různých druhů konzistencí přípravku, který na tento krok použijete – od čisticího mléka přes gel až například po speciální pěnu, která pokožku nejen vyčistí, ale také okysličí, osvěží a případně zbaví i zapomenutých zbytků make-upu. Přípravek napěňte a krouživými pohyby po celém obličeji pleť důkladně vyčistěte. Poté důkladně opláchněte a jemně osušte ručníkem.

Okysličující čisticí pěna, Yves Rocher, 399 Kč
Okysličující čisticí pěna, Yves Rocher, 399 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 4 / 5

Exfoliace

Po vyčištění je dobré pravidelně používat lehké tonikum, které vyrovná pH vaší pleti. Stejně tak byste neměla zapomínat na pravidelnou exfoliaci pomocí peelingu, která vás zbaví odumřelých kožních buněk. Díky ní zůstane vaše pleť projasněná, hebká a nebude zašedlá. Peeling podobně jako čisticí pěnu aplikujte jemnými krouživými pohyby. Vyhněte se okolí očí a úst. Poté důkladně opláchněte. Exfoliaci opakujte jednou až dvakrát týdně.

Rozjasňující peeling pro svěží pleť, Yves Rocher, 279 Kč
Rozjasňující peeling pro svěží pleť, Yves Rocher, 279 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 5 / 5

Hydratace

Posledním krokem, který byste nikdy neměla vynechat, je hydratace. Vaše pleť nejvíce regeneruje v noci, proto jí nezapomeňte před usnutím dodat potřebné živiny. Aplikujte rovnoměrně na celý obličej a nechte krém vstřebat. Pokud trpíte na akné, je dobré si kromě hydratačního krému pořídit také SOS tyčinku, která vám pomůže nedokonalosti přes noc vysušit a zmírnit jejich zarudnutí. Stačí lehce poťukat na pupínky a nechat zaschnout.

Hydratační pleťový krém SPF 25, CeraVe, 359 Kč
Hydratační pleťový krém SPF 25, CeraVe, 359 Kč | Zdroj: archiv firem

Lokální péče proti akné se sírou, Vichy, 339 Kč
Lokální péče proti akné se sírou, Vichy, 339 Kč | Zdroj: archiv firem