.

. Zdroj: Shutterstock

Péče o rovnátka ve velkém stylu!

Rovnátka vám do života přinesou spoustu věcí, které byste bez nich pravděpodobně nepotřebovali. Stejně jako ke všemu, i k pohotovostní taštičce k neviditelným rovnátkům, se můžete postavit jako k příležitosti. V tomto případě k příležitosti pořídit si něco pěkného.

Pamatujte si, že vaše taštička vás bude po celou dobu nošení rovnátek doprovázet, proto byste si měli hned na začátku vybrat nějakou, kterou budete rádi nosit. Důležité ovšem je, aby byla zároveň praktická a vešlo se do ní všechno potřebné.

Ideální jsou hygienické cestovní taštičky, které pořídíte v každé drogerii. Bývají vyrobeny z materiálu, který nepropouští vodu a často mívají i více kapsiček či přihrádek. Vzhled je samozřejmě důležitý, nicméně taštičku vybírejte i podle velikosti. Abyste měli alespoň zběžnou představu o tom, jak by měla být velká, přinášíme vám seznam toho, co by v ní rozhodně nemělo chybět.

Co vás bude provázet

Pouzdro na rovnátka – to je jedna z nejdůležitějších věcí, kterou v průběhu léčby budete potřebovat. Do pouzdra si totiž budete odkládat fólie, kdykoliv je nebudete mít v ústech. To znamená především před jídlem. Zvykněte si na to, že pouzdro používáte, doma sice pravděpodobně nehrozí, že byste rovnátka omylem vyhodili, ale jinak je tomu například v restauraci. Už mnoho lidí o svá Invisalign přišlo, protože odložili rovnátka na ubrousek, který obsluha odnesla.

Skládací kartáček + menší pasta – skládací kartáček je praktický hned ze dvou důvodů, jednak se dobře vejde do taštičky a jednak jsou štětiny chráněné proti nečistotám. Po rozložení má navíc běžnou velikost, tudíž se s ním zuby čistí pohodlně. O výhodách malé zubní pasty jistě nemusíme přesvědčovat žádného cestovatele. Díky této šikovné kombinaci si můžete zuby vyčistit, kdykoliv to budete potřebovat.

Mezizubní kartáček – mezizubní kartáček ocení všichni, kterým se už zuby trochu pohnuly, a vznikla mezi nimi mezera. Do těchto mezer se zachytává jídlo, které je potřeba před nasazením rovnátek dostat ven.

Ústní voda – ústní voda je skvělá jako doplněk po čištění zubů a nejen to, pokud někdy po vyndání rovnátek cítíte v puse pachuť, ústní voda vás jí zbaví. Použít ji můžete i jako nouzové řešení pro případ, že jste někde venku a nemáte příležitost si pořádně vyčistit zuby. Ústní vody se také prodávají v menším provedení, takže se vám do taštičky pohodlně vejdou.

.
. | Zdroj: Shutterstock

Kousátko – kousátko je pomůcka, která vám pomůže dostat fólie pohodlněji na zuby tak, aby dokonale přiléhaly. Kousátko je ideální mít vždy s sebou a nejlépe ve více exemplářích.

Náhradní gumičky – v některých případech je potřeba nosit na rovnátkách speciální gumičky. Pokud to je váš případ, bude lepší jich mít pár vždy po ruce.

Dezinfekční gel na ruce – možná si říkáte proč? Ale svůj důvod to má, ne vždy budete mít k dispozici tekoucí vodu na opláchnutí rukou před vyndáním rovnátek z úst. V těchto případech si ruce vydezinfikujete gelem a rovnátka si klidně vyndáte.

Čisticí tablety – čisticí tablety s sebou běžně nosit nemusíte, během dne stačí Invisalign čistit kartáčkem a pastou. Pokud vyrážíte na delší cestu mimo domov nebo třeba jen na víkend, tablety se vám budou hodit.

Když už víte, co všechno budete potřebovat s sebou nosit při používání neviditelných rovnátek, můžete směle vyrazit pro svou pohotovostní taštičku.